class=first-letter-big>Н ие засега сме като оазис с мерките, които имаме.Това

...
class=first-letter-big>Н ие засега сме като оазис с мерките, които имаме.Това
Коментари Харесай

Борисов: Ние засега сме като оазис, само с един компромис

class= " first-letter-big " > Н ие към този момент сме като оазис с ограниченията, които имаме.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който обаче подчертава върху риска при разпределяне на ограниченията.

Думите му идват след изказването на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който съобщи: "В момента у нас 10 души заразяват 5-6 души, а във Англия 10 души заразяват 27, това се случва в Европа и то идва към нас ", уточни Кунчев.

"Оптимизмът, който има у нас, доста внезапно докторите го опровергават. Новият вариант се придвижва извънредно бързо. И по тази причина макар месеците на локдаун, продължава да се повишава броят на инфектираните и умрелите в страните в Европа ", уточни министър председателят по време на седмичния брифинг на Националния действен щаб през днешния ден за разпространяването на ковид у нас.
class= " label-num " >
"Компромиса, който можем да създадем, обвързван със здравето, е само образованието. По избран ред и учениците от 5-и до 12-и клас ще стартират присъствено образование. Това го изискуем на това потомство, което месеци наред не върви на учебно заведение ", сподели Борисов.



Борисов добави, че проблем ще бъде, в случай че разхлабването на ограниченията за учениците, фитнесите и спорта, докара до по-висок брой на новите случаи.

"Яслите, градините и учениците до 4 клас не покачиха заболеваемостта. Дай Боже, по този начин да е и с по-големите възпитаници ", регистрира министър председателят.

Борисов разяснява, че удължаването на ограниченията след 31 януари значи, че близо 100 милиона в допълнение би трябвало да се дадат за неработещите бизнеси.

"Така спасяваме работни места и оказваме помощ на фамилии, само че Брутният вътрешен продукт не се усилва ", разясни министър-председателят.

Той разясни, че от близо 30 000 заети в ресторантьорския отрасъл, 6 300 са подали заявки за подкрепяне.

"Защо е по този начин, оставям на вас да прецените ", прикани министър председателят.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР