class=first-letter-big>Н ай-големият полски застрахователен брокер Unilink S.A., подкрепен от Американския

...
class=first-letter-big>Н ай-големият полски застрахователен брокер Unilink S.A., подкрепен от Американския
Коментари Харесай

Unilink S.A, подкрепен от Американския екуити фонд Enterprise Investors, придоби мажоритарен дял от Ай енд Джи Брокерс

class= " first-letter-big " > Н ай-големият полски осигурителен брокер Unilink S.A., подсилен от Американския екуити фонд Enterprise Investors, закупи мажоритарен пакет от водача на българския осигурителен пазар – Ай енд Джи Брокерс.

„ Сделката ще бъде насочна точка за създаване на най-голямата застрахователна дистрибуторска мрежа в района на Централна и Източна Европа “, разясниха Игор Русиновски, главен акционер и основен изпълнителен шеф на Unilink S.A и Николай Здравков, създател и основен изпълнителен шеф на Aй енд Джи Брокерс.

Unilink S.A. работи на застрахователния пазар в Полша от 10 години. Разпространява застрахователни артикули, посредством мрежа от към 14 000 сътрудници. Разполага с 650 брандирани представителства в цялата страна.

През 2016 година тя съумява да заеме лидерска позиция в Полша. Сред главните аргументи за това е амбициозната стратегия за придобиване (над 40 други брокера). Компанията е пазарен водач в Полша по брой подписани полици - към 2 милиона. Unilink S.A. е най-големият сътрудник за дистрибуция на по-голямата част от застрахователните компании в Полша.

Акционер в Unilink S.A., с 38% от капитала, е американският екуити фонд. Фондът съществува от 1990 година и е измежду водещите компании за дялово присъединяване в Централна и Източна Европа. От интервала на своето учредяване досега, фондът е вложил 2 милиарда евро в 146 компании. Присъствието на Enterprise Investors измежду акционерите на Unilink обуславя съществуването на съществени финансови запаси, които биха подкрепили разрастването на застрахователната група в района на Централна и Източна Европа.

Ай енд Джи Брокерс e осигурителен и презастрахователен брокер, учреден през 1994 година Компанията има удивително наличие на българския осигурителен пазар и заема безспорна лидерска позиция измежду застрахователните брокери. Пласира годишно над 123 млн.лева награди и обслужва над 300 000 застрахователни полици. Компанията обслужва своите клиенти, посредством непрекъснато разрастваща се мрежа от офиси, все още наброяваща над 230 офиса в цялата страна, в които работят над 500 чудесно готови специалиста.

Основател на Ай енд Джи Брокерс e Николай Здравков, който остава акционер, ръководител и изпълнителен член на Съвета на шефовете на сдружението.

„ Благодарение на към този момент осъществената договорка, Ай енд Джи Брокерс ще има опцията да се възползва от познанията и интернационалния опит на Unilink във връзка с техники за продажби, ръководство на дистрибуторска мрежа, маркетингови връзки и цифровизация на процесите “, разяснява той.

В бъдеще компанията ще се ръководи от двустепенна система за ръководство - Надзорен съвет и Съвет на шефовете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР