class=first-letter-big>И збраният президент на САЩ Джо Байдън произнесе емоционално слово

...
class=first-letter-big>И збраният президент на САЩ Джо Байдън произнесе емоционално слово
Коментари Харесай

Джо Байдън се просълзи в емоционална реч

class= " first-letter-big " > И збраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън произнесе прочувствено слово ден преди встъпването си в служба, съобщи ДПА.

По време на речта си в щата Делауер, който Байдън съставлява в Сената повече от три десетилетия, той едвам сдържаше сълзите си, когато си спомни за починалия си наследник Бо Байдън, някогашен основен прокурор, умрял от рак на мозъка през 2015 година

"Съжалявам единствено за едно нещо, че той не е тук ", съобщи 78-годишният Байдън.

A tearful Joe Biden honors his late son, Beau Biden, before heading to Washington to be sworn in as the 46th president of the United States.

"I only have one regret— that he's not here. Because we should be introducing him as president. "
— ABC News (@ABC)
После той благодари и на щата, който е представлявал и сподели, че споменът за Делауер ще бъде в сърцето му.

Днес Джо Байдън се насочва със брачната половинка си към Вашингтон. Там той ще отседне в Блеър хаус, резиденцията за високопоставени посетители на Белия дом, в която в навечерието на церемониите по полагане на клетва отсядат и определените американски президенти.
 Джо Байдън class= " image-desc " > Джо Байдън class= " image-source " > Източник: Getty Images/Guliver
Междувременно държавният секретар на щата Джорджия Брад Рафенспъргър удостовери успехите на демократите Дейвид Пердю и Рафаел Уорнок на втория тур на изборите на 5 януари, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

След като Пердю и Уорнок положат клетва, демократите ще имат надзор на горната камара на Конгреса на Съединени американски щати, защото ще се изравнят с републиканците - 50 на 50 гласа, само че при еднакъв избор вицепрезидентът като ръководител на Сената има решаващия глас.

В случая това е демократката Камала Харис.

Полагането на клетва на двамата демократи може да стане още на следващия ден, когато и демократът Джо Байдън встъпва в служба като президент на Съединени американски щати.

Сенатът в околните дни ще стартира развой за импийчмънт на президента Доналд Тръмп по обвиняване в подстрекателство към щурма на Капитолия на 6 януари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР