class=first-letter-big>Г рупа руски дипломати и членове на семействата им, които

...
class=first-letter-big>Г рупа руски дипломати и членове на семействата им, които
Коментари Харесай

Руски дипломати напуснаха Северна Корея с дрезина

class= " first-letter-big " > Г рупа съветски дипломати и членове на фамилиите им, които напуснаха Северна Корея с ръчна дрезина, излетяха от Владивосток за Москва, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Дипломатите бяха принудени да прибегнат до ексцентричното решение тази седмица заради наложените от Пхенян строги ограничения против ковид, които включват прекъсване на множеството типове трансграничен превоз и съществени ограничавания на придвижването в страната, отбелязва Ройтерс.

В групата от осем души, включваща дете на 3-годишна възраст, е пътувала 32 часа с трен и 2 часа с рейс от Пхенян и достигнала съветската граница през вчерашния ден, се оповестява в обява на съветското външно министерство в обществените медии. След това те са пресекли границата пеш, като натоварили багажа си и децата на ръчна дрезина. "Двигателят " е бил третият секретар на посолството Владислав Сорокин, който избутал ръчната дрезина на повече от километър, с цел да премине границата.

След това групата беше посрещната от представители на съветското дипломатическо ведомство и отпътува с рейс до Владивосток, а през днешния ден отлетя за Москва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР