class=first-letter-big>Б иолози от Московския държавен университет и от Единбургския университет

...
class=first-letter-big>Б иолози от Московския държавен университет и от Единбургския университет
Коментари Харесай

Откриха тъкан от животно, живяло преди 540 млн. години

class= " first-letter-big " > Б иолози от Московския държавен университет и от Единбургския университет откриха добре непокътнати остатъци от античното животно намакалатус, живяло преди към 547 милиона години.

са оповестени в

"Новите екземпляри от намакалатус, към 70 къса, са със непокътнати остатъци от мека тъкан с помощта на процеса на заменяне от сулфиди на меките и твърди тъкани. Самият пирит е окислен до стоманени оксихидроксиди, по тази причина останките от животното наподобяват като покрити от наслойка, само че присъщата за този сулфид форма на кристалите и техните елементи не се е трансформирала ", сподели един от създателите на откритието, преподавателят в катедрата по биологична еволюция в биологическия факултет на Московския държавен университета Андрей Журавльов.

Fossils' helping to solve puzzle that vexed Darwin
— Phys.org (@physorg_com)
Намакалатус (Namacalathus hermanastes), живял преди 550-540 милиона години, е разказан при започване на хилядолетието и един от дребното организми от едиакарския интервал с варовит скелет.

Скелетът на това животно прилича октагон до четири сантиметра в диаметър, поради което е сравняван с амеби раковини и с коралоподбните животни.

Руските и английски откриватели разкрили, че скелетът му има доста комплицирана микроструктура, сходна на раменоногите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР