class=first-letter-big>А мериканският президент Доналд Тръмп възнамерява да напусне Вашингтон сутринта

...
class=first-letter-big>А мериканският президент Доналд Тръмп възнамерява да напусне Вашингтон сутринта
Коментари Харесай

Доналд Тръмп смята да напусне Вашингтон

class= " first-letter-big " > А мериканският президент Доналд Тръмп има намерение да напусне Вашингтон сутринта на 20 януари, деня на встъпването в служба на определения за негов правоприемник на поста Джо Байдън - няколко часа преди началото на церемонията. Преди това той е възнамерявал да отпътува ден по-рано - на 19 януари, сподели през днешния ден добре информиран източник, представен от Ройтерс.

Тръмп, който към този момент разгласи, че не счита да участва на встъпването в служба на определения за президент Джо Байдън, възнамерява прощално събитие във военната база "Андрюс " покрай Вашингтон, където е основан президентският аероплан. Оттам той ще отпътува за голф клуба си в Мар-а-Лаго, щата Флорида.

Днес бе обявено, че най-малко до 21 януари се затварят за гости Националният мемориален комплекс във Вашингтон и знакови забележителности на американската столица.

Преди инаугурацията на Байдън се подхваща невиждано стягане на ограниченията за сигурност.

Кметът на Вашингтон, демократката Мюриъл Баузър, сподели през днешния ден, че засилените ограничения за сигурност ще останат в американската столица и след церемонията по встъпването на Байдън в служба. Подгответе са за "една нова нормалност ", предизвести тя, представена от Ройтерс.

Проучване на проучвателен център "Пю " сочи, че две трети от американците желаят президентът Тръмп да напусне политическата сцена, откакто съобщи поста идната седмица, заяви ДПА. Одобрението за работата на отиващия си президент е стигнало най-ниската си точка и е едвам 29%, като даже негови последователи споделят, че не са удовлетворени от държанието му след изборите през ноември.

Главният контрольор на американското министерство на правораздаването ще проверява ролята на ведомството като подготовка и реакция на щурма на Капитолия предходната седмица. Майкъл Хороуиц съобщи, че следствието ще би трябвало да откри с каква информация е разполагало правосъдното министерство преди офанзивата, дали данните са били споделени с полицейските сили и спецслужбите, охраняващи Капитолия, и каква е била реакцията на чиновниците от ведомството на избухналото принуждение.

Текат инспекции и в министерствата на защитата, вътрешната сигурност и вътрешните работи, се показва в изказването.

ФБР проверява общо 37 души за убийството на Брайън Сикник - служителят на реда от защитата на Капитолия, който умря ден откакто влезе в конфликт с последователи на Тръмп, заяви в. "Ню Йорк таймс ", представен от Ройтерс.

Сикник стана петата жертва на безредиците на 6 януари. Смъртта му е разследвана като съзнателно ликвидиране.

След като нахлулата на Капитолия навалица взела превес над защитата, Сикник бил напръскан със спрей и ударен по главата. Той бил реанимиран на два пъти от екипи за незабавна здравна помощ, преди да почине в болница на 7 януари.
Според федерални прокурори хората, нахлули на Капитолия, са желали "да пленят и убият " публични лица на изборни длъжности, съобщи Ройтерс, като се базира на правосъден документ.

Тази злокобна нова оценка е направена в настояването за задържане на Джейкъб Чансли - последователя на тайната доктрина КюАнон, прочул се, откакто бе сниман с шапка с рога на бюрото на вицепрезидента Майк Пенс в постройката на Сената. Чансли оставил записка за Пенс с предизвестие, че "това е единствено въпрос на време, правораздаването идва ".

Вицепрезидентът на Съединени американски щати си навлече гнева на последователи на Тръмп, откакто отхвърли да извърши настояването му да не утвърди резултатите от президентските избори през ноември, на които президентът републиканец загуби от демократа Джо Байдън.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; color: rgb(0, 0, 0); font-family: FiraSans; font-size: 19px; " >

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; color: rgb(0, 0, 0); font-family: FiraSans; font-size: 19px; " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР