ClarkСтокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва

...
ClarkСтокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва
Коментари Харесай

Домашно кино: как се ражда столколмският синдром, Колин Фърт в Operation Mincemeat

Clark
Стокхолмският синдром е психически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си дотам, че стартира да го пази и да се разпознава с него. Терминът поражда след обира на банката Kreditbanken в столицата на Швеция. Тогава - от 23 до 28 август 1973 година, някои от чиновниците стават заложници в трезора, до момента в който похитителите им преговаряли с полицията. Един от тях е Кларк Олофсон, трансформирал се в същинска звезда след несполучливото бандитско нахлуване. Най-новият сериал на Netflix под режисурата на шведския режисьор Йонас Акерлунд взема за основа автобиографичната книга на обирджията, с цел да опише историята му и да наблюдава по какъв начин един нарушител съумява да очарова цяла страна.

Премиера, Netflix, 5 май
Operation Mincemeat
Колин Фърт е в основната роля в последния филм на режисьора Джон Мадън ( " Влюбеният Шекспир " ). Филмът е основан на книгата на писателя и историк Бен Макинтайър за действителна дръзка английска военна интервенция и един от най-абсурдните проекти в историята по време на Втората международна война, при която двама офицери се пробват да извърнат хода й с вербуването на чудноват сътрудник - един труп.

Премиера, Netflix, 11 май
Реклама Ние притежаваме този град
Новият сериал на HBO e дело на основателите на " Наркомрежа " и режисьора Рейналдо Маркъс Грийн ( " Методът Уилямс " ). Създаден по автентичен случай, той разказва възхода и рухването на оперативната група за следене на оръжия към полицейското ръководство в Балтимор и корупцията и моралния срив, сполетели американския град.

Премиера, HBO Max


Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР