ClaimCompass спечели миналогодишното издание на състезанието на DigitalK © Цветелина

...
ClaimCompass спечели миналогодишното издание на състезанието на DigitalK © Цветелина
Коментари Харесай

Стартиращи компании могат да се включат в състезанието на DigitalK

ClaimCompass завоюва миналогодишното издание на надпреварата на DigitalK

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Уестън Грийн: След няколко години интернет ще е неразпознаваем

Изпълнителен продуцент в Inverse и преподавател на DigitalK 2018
25 апр 2018
Момчил Кюркчиев, Leanplum: Броят на разработчиците ни в София ще надмине този в Сан Франциско

Съоснователят и изпълнителен шеф на мултимилионната платформа за мобилен маркетинг и преподавател на DigitalK 2018
25 апр 2018 За пета поредна година млади компании могат да се включат в надпреварата на DigitalK. То е част от софтуерната конференция, която ще се организира на 31 май и 1 юни, и е проведена от " Капитал " в партньорство с фондовете за рискови вложения NEVEQ и LAUNCHub. Надпреварата ще събере на едно място интернационалните стартъпи в по-напреднал стадий от развиването им, които ще имат опция да показват плановете си пред рискови вложители и фондове от Европа и района. Победителят ще завоюва парична премия от 10 хиляди евро.

Програма на надпреварата

Желаещите да се включат в надпреварата на DigitalK би трябвало да попълнят онлайн формата за кандидатстване не по-късно до 18 май. В нея участниците би трябвало да опишат на британски език за екипа на компанията, плана, който създават и вероятно полученото финансиране досега.

Жури, формирано от български и интернационалните бизнесмени и вложители, ще прегледа всички подадени поръчки и ще избере 15 от най-перспективните започващи компании, които ще получат по два безвъзмездни пропуща за софтуерната конференция. Те ще показват плановете си пред огромното жури и публиката по време на първия ден от събитието DigitalK. От тях ще бъдат определени трима финалисти, които да се борят за огромната премия от 10 хиляди евро. Победителят ще бъде отличен в края на втория ден от събитието.

Миналогодишното издание

В предходното издание на състезанието на DigitalK аплайваха над 200 бизнесмени от целия свят. На финала журито избра българската започваща компания ClaimCompass. Екипът е профилиран в даването на правна помощ за издействане на компенсации при закъснели и анулирани полети или отхвърлен достъп до борда на самолетите. Така ClaimCompass съумява да издейства на пасажерите приблизително към 400 евро за интервал сред месец и половина и четири месеца след подаден иск в платформата за проблем с полета.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР