Citroen си партнира с италианската компания Caselani и превърна последното

...
Citroen си партнира с италианската компания Caselani и превърна последното
Коментари Харесай

Citroen се върна 70 години назад и представи Berlingo с класически дизайн

Citroen си партнира с италианската компания Caselani и трансформира последното потомство на „ баничарката “ Berlingo в типичен изглеждащ модел въодушевен от именития 2CV. Резултатът е съвременен ван с ретро дизайн с напълно ръчно изваяни форми.



“Изключително сме горди, че най-продаваният ни модел - Berlingo бе изменен от Caselani, черпейки ентусиазъм от емблематичния 2CV Fourgonnette, който остави своя отпечатък както върху историята на Citroën, по този начин и върху автомобилния свят като цяло ”, съобщи Пиер Леклерк, началник на дизайна на Citroën. “Работата по проектирането му стартира в студията на Caselani. След това работихме дружно, ръка за ръка. ”



Промените по дизайна на Berlingo включват напълно нова предница с овални форми и огромни кръгли фарове, ревизирани калници, както и добавени детайли по вратите. Променена е и страничната част, където са добавени отвесни слотове, сходни на тези върху задните порти. Стоповете също са нови с кръгли форми, а джантите са боядисани в бяло с хромирани тасове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР