Citroen разкри първите подробности за изцяло новия си проект за електрическа мобилност,

...
Citroen разкри първите подробности за
изцяло новия си проект за електрическа
мобилност,
Коментари Харесай

Citroen Ami обещава революция в градската мобилност

Citroen разкри първите детайлности за изцяло новия си план за електрическа мобилност, развъртян към концептуалната разработка , представена преди година на салона в Женева.

Изцяло новият субкомпактен двуместен електромобил Citroen Ami ще бъде лансиран през тази година в Европа, като поради сертифицирането си ще може да се ползва свободно (във Франция на възраст над 14 години, 16 в по-голямата част от Европа) и без съответното документално разрешително. Колата ще е налична през системата за споделено прилагане Free2Move или с дълготраен проект, като цените започват от 19.99 евро на месец.



100% електрическият Citroen Ami, който става моментална опция на всички познати все още решения за градска мобилност, включително електрически тротинетки, скутери, колела и дори градския превоз, е с съществени габарити дължина от единствено 2.41 метра, широчина 1.39 метра и височина от 1.52 метра, а тежестта му е една 425 кг. С впечатляващ радиус на завой, субкомпактният електрически автомобил е оборудван с батерия с потенциал от 5.5 kWh, електромоторът му е с мощ от 8 конски сили, а свободният му пробег е до 70 километра.

Максималната скорост на придвижване на Citroen AMI е 45 км/ч, а презареждането на батерията му може да бъде осъществено за 3 часа при директно свързване към домашна електрическа апаратура (220 V).

Освен през системата за споделено ползване Free2Move и заплащане на минута употреба (0.26 евро на минута), и с дългосрочен наем- 48 месеца с първоначално заплащане от 2644 евро, Citroen Ami ще се предлага също по този начин и за директно закупуване на цена от 6000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР