Cisco беше осъдена от американски съд за нерегламентирано ползване на

...
Cisco беше осъдена от американски съд за нерегламентирано ползване на
Коментари Харесай

Глобяват Cisco с $1,9 млрд. за нарушаване на патенти


Cisco беше наказана от американски съд за нерегламентирано прилагане на технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски съд наложи на Cisco санкция в размер на 1,9 милиарда $ за нарушение на правата за потребление на технологии, разказани в четири патента на компанията Centripetal Networks, профилирана в продуктите за осведомителна сигурност.

Според ищеца, Cisco копира и интегрира патентована система за сигурност в своите мрежи, вследствие на което Centripetal Networks губи държавни поръчки, излиза наяве от обява на SiliconAngle, която се позоваване на правосъдни материали.

Патентите, нарушени от Cisco, се отнасят до системата Threat Intelligence Gateway, основана от Centripetal Networks. Разработката на патентованите технологии е отчасти финансирана с безплатна помощ от Министерство на вътрешната сигурност на Съединени американски щати, а патентите са издадени сред 2015 и 2018 година
още по тематиката
Според решението на съда, размерът на санкцията е 755,8 милиона $, умножени по 2,5. Съдията усилва сумата с аргумента, че нарушаването на Cisco е „ съзнателно и жестоко ”.

Освен това Cisco ще би трябвало да заплаща хонорари от 10% от продажбите на някои от своите артикули през идващите три години, а по-късно по 5% за три години. Мрежовата корпорация има намерение да апелира присъдата.

Спорът сред Centripetal и Cisco не се вписва в така наречен патентно тролене. Centripetal твърди, че Cisco е нарушила патентите, откакто двете фирмите са договорили партньорство през юни 2017 година

„ Фактът, че Cisco пусна артикули с функционалност на Centripetal през годината, в която двете компании обсъждаха договорката, допуска, че това не е просто съвпадане ”, споделя в решението си съдията от американския областен съд Хенри Морган.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР