Чувството за самота и изолацията увеличават риска човек да умре

...
Чувството за самота и изолацията увеличават риска човек да умре
Коментари Харесай

Самотата наистина убива

Чувството за самотност и изолацията усилват риска човек да почине от инфаркт или инсулт, сочи проучване, осъществено във Англия. Наскоро страната се снабди с министерство, отговарящо за социализацията на самотни хора.
Изследването обгръща 479 000 души, които са дали отговор на въпросник, с цел да се откри дали са обществено изолирани или се усещат самотни, съобщи БГНЕС.
" Социалната изолираност и възприятието на самотност се свързват с по-голям риск от инфаркт на миокарда или инсулт ", обобщават учените в обява в здравното списание Heart. Това проучване е по-различно от сходни, които са правени до момента, защото то изолира фактора самотност от останалите фактори, засилващи риска от инфаркт. Така когато се изключат останалите рискови фактори, самотата се оказва виновна за смъртността в 32% от случаите на инфаркт и инсулт.
Премиерът на Англия Тереза Мей през януари разгласи номинацията на държавен секретар, отговарящ за самотните хора. Това коренно на пръв взор решение, демонстрира действителна угриженост за тези, които живеят в изолираност и самотност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР