Чувство, емоция, магия, химия или осъзнат избор на партньор, с

...
Чувство, емоция, магия, химия или осъзнат избор на партньор, с
Коментари Харесай

Какво е любов или многото лица на любовта

Чувство, страст, магия, химия или съзнателен избор на сътрудник, с който да споделиш пътя си? Какво е любовта? Многолика, издигаща ни на крилата на щастието, отнемаща рационалната ни преценка, правеща ни и най-силния, и най-слабия човек на света – тя има толкоз лица, колкото разнообразни са взаимоотношенията сред влюбените.

Любовта като химия

Любовта може да се преглежда като химическо и биологическо събитие. В организма на влюбените се следят нараснали равнища на хормоните допамин, тестостерон, норадреналин, като първият изяснява приповдигнатото въодушевление на изпитващия обич, а последният – пеперудите в стомаха на влюбения. Научно обосновано е и изказванието, че любовта трае 3 години, след което е сменена от почитание, любов и обвързаност. Толкова време е нужно, с цел да се прекрати нарасналото произвеждане на допамин и влюбеният да се приземи от облаците на земята. Разбитото сърце също е действително положение. Това не е просто метафора, а синдром, при който страдащият влюбен изпитва физически признаци като зной, болежка в сърдечната област, сърцетуптене. Някои учени съпоставят любовта и индикаторите, че сме влюбени, с тези, сочещи обсесивно-компулсивно разстройство.
 Изреченията, които издават, че мъжът си пада по дамата Изреченията, които издават, че мъжът си пада по дамата
В днешно време става все по-трудно да различиш истината от лъжата, положителните планове от нечистите такива. А още по-сложно е да усетиш к...

Любовта като доверие

За зараждането на обич са нужни химия, хормони, подобаващ обект от противоположния пол и единствено 4 минути. За да съхраните любовта и да бъде тя премеждие и  прелестно преживяване, а не призрачен сън и страдалчество, е нужно доверие. То е в основата на сполучливите връзки, на брака, на взаимоотношенията. Без доверие подозренията се трансформират в камъчетата, обръщащи „ колата “ и съсипващи любовта.

Любовта като магия

Под влияние на хормоните одобряваме индивида, в който сме влюбени, като идеален, идеализираме го. Любовта като магическа пръчка изтрива минусите му и едвам когато равнищата на хормоните се възстановяват, двойките проглеждат и стартират да намират отрицателни черти от характера на спътника си. Повечето смятат, че той или тя са се трансформирали. Истината обаче е, че просто магията е свършила и виждаме нещата такива, каквито са и каквито постоянно са били, само че ние сме били слепи за тях.

Любовта като благополучие или горест
 Ако един мъж е ВЛЮБЕН, той ще прави това! Ако един мъж е ВЛЮБЕН, той ще прави това!
Любовта е най-сложната страст от всички. Когато обичате, нищо не е елементарно и постоянно би трябвало да се борите с многото трудности. Има хора,...

Споделената обич влияе на тялото като лекарство, опиат, тя разсънва щастието, насладата, сетивата, дава крила и сили. Несподелената обич, нараненото сърце пробуждат горест, изнервеност, меланхолия. Любовта директно въздейства на настроението. Дори една усмивка от индивида, в който сме влюбени, може да ни накара през целия ден да сияем от благополучие.

Любовта като другарство

След първата фаза на любовта, когато хормоните се успокоят и еуфорията отмине, любовта не е това, което е била първоначално. Обикновено трае към 3 години, след което на нейно място се настаняват уважението, привързаността. Любовта се променя и другарството в основата ѝ е от значително значение, с цел да продължат двойките дружно и да бъдат щастливи.

Любовта като… обич

Изживейте я. Каквато и каквото и да е. Тя е едно от най-хубавите неща, които ще ви се случат в живота. Най-събуждащото и най-разтърсващото. Най-яркото. Влюбете се в възприятието да бъдете влюбени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР