Чувствам се некомфортно. Бях осъден в едно бързо, поръчково и

...
Чувствам се некомфортно. Бях осъден в едно бързо, поръчково и
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело



Чувствам се некомфортно. Бях наказан в едно бързо, поръчково и политическо дело. В него личеше необикновен синхрон сред прокуратурата и Военния съд. Нямаше доказателства против мен. Бях наказан след показанията единствено на един човек. Това сподели някогашният шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си обучение получава... към профила в ефира на БТВ.

Припомняме, че той получи присъда от 15 година отнемане от независимост. Тя е за длъжностно заграбване в интервала 2007 – 2011 година, представляващо изключително тежък случай в размер на повече от 5 млн. лв.. Това е второто дело с присъда против някогашния шеф на Националната разследваща работа.

„ Ще пристигна ден, когато ще назова точните поръчители на това дело “, закани се ген. Киров. По думите му не е инцидентно, че присъдата идва тъкмо в този момент, когато сме ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Все отново съм някогашен шеф на разузнаването, посочи той.

„ Не съм присвоил тези пари, не съм ги виждал. Когато съм утвърждавал тези разход съм уверен, че те са отишли по своето предопределение “, безапелационен бе Кирчо Киров.

„ Удивлявам се по какъв начин Военна прокуратура чете страници от едно секретно дело. Има една безотговорност в дейностите им, която аз не мога да си обясня “, акцентира той.

По мотив обжалването на военна прокуратура, ген. Киров сподели, че няма никакво желание да се укрива. "Длъжен съм да изчистя името си. Ще вземам участие интензивно във всички каузи ".

Ген. Киров разяснява думите на прокурор Алексов, който сподели, че спи умерено. "Не ми се е налагало да шетам съвестта си. Всички купуват компютри, а той пишещи машини. "Под достолепието ми е да разясня това ", сподели Киров.

„ Най-големите рискове за България не са външни. Част от тях са свързани с корупцията, в образованието, в стопанската система. Външнополитическите са: развиването на ситуацията в Източна Украйна, Близкия изток, евентуална вълна от мигранти “, сподели още някогашният началник на разузнаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР