Чуваме все по-често, колко успешно българските власти се справят с

...
Чуваме все по-често, колко успешно българските власти се справят с
Коментари Харесай

Политиката – между епидемията и икономическата криза

Чуваме все по-често, какъв брой сполучливо българските управляващи се оправят с епидемията и икономическата рецесия. На 4 януари 2021: " Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, стопанската система и здравните ограничения по време на рецесията ". Такова изказване евентуално се основава на самопреценката на опциите. Всеки, който в личните си очи е дал всичко от себе си, чака най-високо самопризнание. Но това явно е субективно.

За една справедлива оценка са нужни способ и критерии. Един подобен необятно публикуван способ е " сравнителният разбор " (comparative analysis).

Оценка на здравната политика

Сравнението по страни допуска съществуване на доклади за 2020 и за интервала 2015-2019 на най-общия аршин за успеваемостта на здравната политика - индикатора за общата смъртност.

От действително регистрираните умряли лица в 2020 изваждаме " естествения " им брой, който изчисляваме с коефициента на общата смъртност умножен по броя на популацията за 2019. Положителната разлика е броят на " изключителните смъртни случаи " (excess deaths).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР