Чували ли сте за скандинавската сага Пръстенът на нибелунгите, по

...
Чували ли сте за скандинавската сага Пръстенът на нибелунгите, по
Коментари Харесай

Отглеждане на котки нибелунг

Чували ли сте за скандинавската сага Пръстенът на нибелунгите, по която Вагнер е написал известната си опера? Точно от тази приказна легенда е пристигнало името на красивата порода нибелунг, дадена на котенцата при тяхната селекция.

Става въпрос за в действителност доста красиви, чаровни и приятни за общуване писани с невероятни меки и лъскави палтенца, с благо и любвеобилно сърчице, което вечно подаряват на този член от фамилията, когато припознават за собствен собственик.

Как да се отглеждат най-добре тези пухкави домашни питомци, с цел да бъдат здрави и щастливи?

Като начало би трябвало да се има поради, че нибелунгът е интензивно животно, изискващо задоволително пространство за игри и място, където да ползва ловните си инстинкти. Нибелунгът е добър ловджия и има потребност да опитва тази си дарба, само че той няма да нападне други домашни питомци, които припознава за плячка, а единствено ще се задоволи да ги следи и дебне.

Оборудвана стая или дворно място с катерушки за качване и скачане е добра концепция за обезпечаване на приятното превозване на времето от котето. Градският апартамент лимитира свободата на придвижване, по тази причина къщата с двор е по-добра алтернатива за дом на домакински любим от породата нибелунг.

Тези котки обичат водата и макар че не са плувци, могат с часове да следят придвижванията на водния поток и неговите отражения.

 котка нибелунг развъждане Снимка: phz8.petinsurance.com

Ако въпреки всичко нибелунгът се отглежда в градско жилище е добре обичаният член от фамилията да разполага с доста свободно време, което да посвети на своя питомец. С него може да се поддържа връзка, тъй като той схваща добре какво му приказва стопанинът и дава отговор с мъркане.

Нибелунгът на драго сърце ще се застоява в скута на своя човек или просто ще седи покрай него, само че с непознати хора постоянно е внимателен. Ако се появи непредвиден посетител, котето незабавно се скрива някъде и оттова следи новодошлият. Чак когато се увери, че посетителят не го заплашва, може да прояви положително отношение.

Трябва да се знае, че котка от тази порода е добре да се вземе, в случай че задачата е тя да бъде член на фамилията, сателит и слушател на разполагащия с най-вече свободно време човек в дома. Те са в положение да оживят всеки дом, стига в него да не е изключително шумно, както и да съжителстват с други животни, стига да не са естествената им плячка, защото ще ги уплашат с ловните си планове.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР