Чуждестранните поклонници се завръщат за годишното поклонение хадж в Мека

...
Чуждестранните поклонници се завръщат за годишното поклонение хадж в Мека
Коментари Харесай

Саудитските търговци се радват на завръщането на чуждестранните хаджии

Чуждестранните поклонници се завръщат за годишното поклонение хадж в Мека след траяли две години ограничавания поради пандемията от новия ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Завръщането на поклонниците съставлява облекчение за търговците, като се има поради, че хаджът е забележителен източник на доходи за Саудитска Арабия.

Преди пандемията по публични данни кралството е печелило по към 12 милиарда $ годишно от близо 2,6-те милиона поклонници, всекидневно посещаващи Мека и Медина за продължаващия една седмица хадж, и близо 19-те милиона гости, идващи за умрата – друго поклонение в исляма, което за разлика от хаджа може да се прави когато и да е на годината.

Саудитска Арабия, където се намират двете най-свещени за исляма места - в градовете Мека и Медина, разреши на 1 милион задгранични гости да осъществят поклонението тази година. Предишните две години страната ограничи хаджа единствено до свои поданици поради разпространяването на ковид, довело до нарушение на пътуванията в световен проект.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР