Чужденците, разгледали културния институт, са над 10 000Повече от 130

...
Чужденците, разгледали културния институт, са над 10 000Повече от 130
Коментари Харесай

Над 130 000 души са посетили за осем години Екомузея с аквариум в Русе

Чужденците, разгледали културния институт, са над 10 000

Повече от 130 000 души са посетили за осем години Екомузея с аквариум в Русе. Това заяви уредникът в отдел " Природа " към Русенския музей Венцеслав Петков, предава Българска телеграфна агенция.

Чужденците, разгледали културния институт, са над 10 000.

Екомузеят в Русе е открит публично на 28 септември 2014 година. В него е показано многообразието на животинските типове и предпазените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на индивида с природата.

Музеят е ситуиран на четири равнища, на които може да се види сбирка от хоботни бозайници, както и диорами, представящи разнообразни скотски типове в действителна среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунава и вливащите се в нея реки.

" Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на окосмен мамут (Mammuthus primigenius) в действителни размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно непокътната долна челюст от различен тип мамут - Mammuthus rumanus ", изясни Петков.

Наред с непрекъснатите експозиции Екомузеят демонстрира голям брой гостуващи изложения, съоръжения и планове, свързани с опазването на растителните и животинските типове. Той е и място за образуване на лекции, полемики, показване на книги и ателиета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР