Чужденците купуват по-малко имоти в САЩ, а основната причина за

...
Чужденците купуват по-малко имоти в САЩ, а основната причина за
Коментари Харесай

Чуждестранните купувачи обръщат гръб на американския имотен пазар

Чужденците купуват по-малко парцели в Съединени американски щати, а главната причина за техният отлив са опасенията към световния напредък, дружно с комерсиалната война.

Закупените от хора отвън страната парцели на американския пазар са намалели с 36%, а покупко-продажбите са оценени на под 78 милиарда $ през фискалната година, приключила на 31 март 2019 година, демонстрират данни, представени от CNN Business.

От 2017 година броят на задграничните вложители в парцели в Щатите се е свил осезаемо от равнище от 153 милиарда $ тогава.

Причините са ясни - опасенията към световния напредък, който се чака да се свие до 3,3% от 3,6% през 2018 година. Не по-малък е резултатът и на комерсиалната война.

Погледнато в елементи групата с максимален дял на вложенията в парцели в Щатите е тази на китайските купувачи. През последната година техните вложения са паднали с 56% до 13,4 милиарда $, сочат данните.

" Обемът на покупко-продажбите от топ 5 на задграничните купувачи е понижен, като най-сериозно понижение има при китайските покупки ", показват анализаторите от Yun and Cororaton. След тях с максимален принос в топ 5 са тези от Канада, Индия, Англия и Мексико. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР