Чужденците искат опозицията да не безпокои обществото, защото сръбският президент

...
Чужденците искат опозицията да не безпокои обществото, защото сръбският президент
Коментари Харесай

Борис Тадич: Чужденците ни казват – не пипайте Вучич, той ни обеща Косово

Чужденците желаят опозицията да не безпокои обществото, тъй като сръбският президент Александър Вучич им е заречен Косово.
Това сподели някогашният сръбски държавен глава и водач на Социалдемократическата партия Борис Тадич пред белградското издание " Блиц ". Тадич акцентира, че никой не може да каже по кое време ще се стигне до решение на казуса в Косово, само че съгласно него, по-важно е по какъв начин ще бъде решен този въпрос. Той се афишира за решение, което " ще сътвори две етнически общности в Косово и ще се стигне до излизане от обстановката на замразен спор ".
Тадич изясни, че " в никакъв случай не би подкрепил решението на тези, които са дали обещание угодливост във връзка с косовския въпрос, с цел да дойдат на власт и за които запазването на персоналните им ползи и властта, са над съхраняването на националните ползи ".
Поради тази аргументи промяната на сегашната власт е главната част от решаването на косовския проблем, тъй като без това, няма и място, за каквото и да е решение, което в действителност пази ползите на Сърбия и нейните жители, счита Тадич.
За да се приказва за проекта за Косово би трябвало да се знаят естеството и размера на съглашението и обещанията, които е дала сегашната власт през годините и тяхната непрозрачна косовска политика през седемте години от ръководството на Вучич, както и изоставянето на позициите ни в Косово, споделя още Борис Тадич.
Той още веднъж прикани за пряк ефирен дебат с Вучич, " тъй като е належащо жителите да схванат цялата истина, които сега са изложени на тежка агитация и изпиране на мозъците ". " Докато не схванат истината, те не могат да вземат верни решения... Вучич има потребност от излъгани жители, с цел да може да трансферира върху тях отговорността от референдума за Косово ", сподели още някогашният държавен глава на Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР