Чужденци ще получават право да придобиват българско гражданство по натурализация,

...
Чужденци ще получават право да придобиват българско гражданство по натурализация,
Коментари Харесай

Чужденци ще получават гражданство срещу 1 млн. лева инвестиция в българско дружество

Чужденци ще получават право да получават българско поданство по натурализация, в случай че са създали краткотрайни вложения в страната, взеха решение през днешния ден депутатите с промени в Закона за българското поданство, признати на второ четене.

Условието е да са внесли в капитала на българско комерсиално сдружение сума не по-малка от 1 млн. лева за осъщестяван от сдружението предпочитан капиталов план, сертифициран по реда на Закона за поощряване на вложенията. или са нараснали тази инвестиция до 2 млн. лв.. Ако съумеят да придобият български паспорти, членовете на фамилиите им също ще имат правото да аплайват за такива.

Предложенията са на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев, а при гласуването бяха подкрепени от ГЕРБ, само че не и от съдружния им сътрудник " Обединени патриоти ". Друго изискване е чужденците да са получили позволение за непрекъснато престояване в страната преди не по-малко от една година.

" Предложението обгръща единствено капиталовото поданство, единствено тези, които по остарелия ред са били безусловно изрядни и са поддържали инвестицията в разстояние от 5 години без да я изтеглят. Te имат права да аплайват за поданство, получили са непрекъснато престояване и предлагането цели да предотврати опцията да съдят страната за това, че са им отнети права, откакто те са били добросъвестни във връзка с отговорностите, които имат, нищо друго не цели. Кръгът е от към 60-70 вложителя, които в случай че тръгнат да ни съдят, размерът дневно обезщетение ще е най-малко 1 милион ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Партньорите на ГЕРБ от Вътрешна македонска революционна организация обаче се оповестиха срещу тези промени.

" Приемете моя негативен избор като една дребна задявка, дълго време се говореше за продажба на паспорти, за продажба на поданство, през днешния ден приказваме за капиталово придобиване на поданство и гласувах срещу тъй като това е едно инстанционно придобиване на поданство и по своята същина е продажба на поданство ", съобщи от парламентарната естрада Милен Михов от " Обединени патриоти ".

От правната комисия обясниха, че предлагането е в съгласие с отрасловите ведомства и службите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР