Чудо под руините в зоната на опустошителното земетресение в Турция.

...
Чудо под руините в зоната на опустошителното земетресение в Турция.
Коментари Харесай

Чудо под руините - живи след 208 часа. Разтърсващи думи на Ердоган

Чудо под руините в зоната на опустошителното земетресение в Турция. Сириец на 65 години и младо момиче бяха извадени отдолу под руините на постройка в град Антакия, окръг Хатай, 208 часа след ужасяващата покруса.

Със спасяването на двойката броят на оживелите, извадени от руините през днешния ден, повече от седмица след най-силното земетресение в актуалната история на Турция, доближи девет души, отбелязва организацията.
-->
Броят на жертвите на земетресенията в Турция набъбна на 35 418, а 13 208 ранени към момента се лекуват в болница, заяви по-рано през днешния ден президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

Турция е признателна на всички страни за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните трусове, раздрусали страната на 6 февруари, съобщи Ердоган.

Във видеопослание, изпратено до Световната държавна среща на върха в Дубай, турският водач съобщи, че екипите са извадили над 8000 оживели от отломките на труса в Южна Турция.

По думите му също по този начин огромна част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са към този момент изписани от лечебните заведения.

" Бих желал още един път да благодаря на всички другарски и приятелски страни, които непрекъснато събират помощи за нашия народ, поддържат с екипите си напъните ни за търсене и избавяне на хора и не ни не помнят в молитвите си ", добави Ердоган.

31 души избавиха българските екипи в първите дни след нещастието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР