Чудесни новини идват зад Океана, след като министърът на вътрешната

...
Чудесни новини идват зад Океана, след като министърът на вътрешната
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Подобно на кукерите в България, празнуваме Хелоуин, като се обличаме в костюми

Чудесни вести идват зад Океана, откакто министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати заяви, че Съединените щати обмислят да включат България в програмата си за безвизово пътешестване, която разрешава на жителите да пътуват без визи и да останат до 90 дни. Не е ли това страхотна опция напълно скоро всеки да може да се допре до американската природа, просвета и обичаи?

Ние обаче не губим скъпо време и изпълнени с възторг за наближаващия Хелоуин, поканихме за изявление Нейно Превъзходителство посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. " Подобно на кукерите в България, ние честваме Хелоуин, като се обличаме в разнообразни костюми ", споделя тя в изявление пред Ladyzone.bg. И освен това. Тя разкри и обичаната си рецепта за бисквити " монстър кукис ". Ето по какъв начин да си ги приготвите у дома и не пропускайте да видите по какъв начин се приготвят за посрещане на празника в Посолството на Съединени американски щати в София - всичко това ще ви вкара в вярното въодушевление за Хелоуин.

Кой е сладкишът или усетът на Вашето детство?

Винаги се сещам за " монстър кукис ". Всеки обича сладки, само че " монстър кукис " са особено нещо. Докато множеството деца получават елементарни бисквитки с шоколадови късчета, аз получавах " монстър кукис ", в които имаше много спомагателни съставки. Най-хубавото на " монстър кукис " е, че всеки може да употребява разнообразни съставки за тези сладки.

Кой приготвяше тези бисквити у дома?

Винаги майка ми ги правеше, а ние й помагахме. Помня, че доста се забавлявахме, когато ги приготвяхме дружно. Обичах да върша тези бисквитки с моето семейство. Това беше по-хубаво даже от яденето им.

Как бихте описали Хелоуин на всяко дете по света?

Хелоуин е специфичен празник. Маскираш се в някакъв костюм – можеш да бъдеш обичан воин от книга или обичания ти супергерой. Събираш се с другари и фамилията си и се преструваш на някой различен през цялата вечер! Празнуването на Хелоуин е дългогодишна традиция и както доста обичаи в Съединените щати заимства детайли от доста разнообразни култури. Повечето историци смятат, че Хелоуин е обвързван с античните фестивали, отбелязващи края на лятото, началото на зимата и събирането на реколтата. Подобно на кукерите в България, ние честваме, като се обличаме в разнообразни костюми и си организираме тържества.

Кой е обичаният Ви миг от празнуването на Хелоуин?

Най-много обичам да следя вълнението на децата, когато избират костюмите си, а също и когато обикалят за „ лакомство или беля “. Често приготовленията стартират седмици преди празника. Харесвам и това, че възрастните не престават традицията. Днес хора от всички възрасти провеждат събирания за Хелоиун - това към този момент не е единствено празник за децата.

Вижте какво още показа дипломат Херо Мустафа и по какъв начин да си приготвите " монстър кукис " за Хелоуин в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР