Чудесна новина за всички любители на виното. Според американски учен

...
Чудесна новина за всички любители на виното. Според американски учен
Коментари Харесай

Американски учен: виното увеличава интелигентността

Чудесна вест за всички фенове на виното. Според американски академик и по-специално представител на департамента по невробиология към университета Йейл, използването на вино въздейства по-добре на мозъка от слушането на музика или разгадаването на логичен и математически задания.

3 аргументи за какво виното предизвиква главоболие

ВИЖТЕ ЗЛАТНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ДЕГУСТАЦИЯТА НА ВИНО В ГАЛЕРИЯТА НИ - ТУК

Мозъкът играе решаваща роля в определянето на усета на виното. Това може да се съпостави с определянето на цветовете на заобикалящите ни обекти. Отделните нюанси са невидими за окото, до момента в който то не срещне светлина. Едва когато това се случи, мозъкът стартира да разпознава оттенъци, изяснява Гордън Шефърд, невробиолог от Йейл.
 Виното влияе добре на мозъка ни. Виното влияе добре на мозъка ни.
Подобен е и казусът с виното. Молекулите му сами по себе си нямат усет, само че откакто попаднат върху вкусовите ни рецептори, стартират да подтикват работата на мозъка. Употребата на вино задейства центровете в мозъка, които дават отговор за усета и съгласно учения използването на напитката развива най-важния орган в тялото ни повече от слушането на музика и решаването на задания.

Учени обясниха за какво би трябвало постоянно да пием алено вино, когато пушим

Теорията си той показва в цяла книга "Неврология. Как мозъкът основава усета на виното ". В труда си Шефърд излага тезата, че пиенето на вино е извънредно комплициран развой, който се състои от доста детайли. В него са следи метода, по който преглъщаме, какво се случва с езика и неговите рецептори след потреблението на вино и по какъв начин аромата му виляе на носа ни.
 Виното подтиква центровете, коитo дават отговор за усещанията и усета. Виното подтиква центровете, коитo дават отговор за усещанията и усета.
"Не е правилно, че ние просто отпиваме глътка вино, а след това нищо не се случва ", разяснява Шефърд в изявление за National Public Radio. Това е единствено част от поредност проучвания какво се случва с организма ни след използването на разнообразни типове алкохол.

Новото божоле към този момент е тук, само че уместно ли е за зодията ти

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР