Чудесата се случват! При това когато най-малко очакваме!2 години и

...
Чудесата се случват! При това когато най-малко очакваме!2 години и
Коментари Харесай

Футболист се събуди от кома след 2 години и 9 месеца

Чудесата се случват! При това когато минимум чакаме!

2 години и 9 месеца, откакто един от най-големите гении в школата на " Аякс " Абделхак Нури изпадна в кома, фамилията му заяви пред холандския уебсайт AD, че той към този момент е безсънен, у дома е, храни се и даже комуникира с околните си със знаци.

Абделхак към този момент е на 22 години. На 8 юли 2017 година, по време на другарски мач сред " Аякс " и " Вердер " Бремен, холандецът с марокански генезис загуби схващане в резултат на сърдечна аритмия. Той незабавно бе откаран в болница с хеликоптер, където беше подложен в изкуствена кома. Семейството му можеше да го посещава, само че в лимитирано време.

Снимка: Getty Images

След случая съдията на мача беше упрекван, че късно е забелязал падналия на терена футболиста, а лекарският екип на " Аякс " е подценил обстановката.

Апи към този момент е вкъщи. Брат му Абделрахим описа, че футболистът към момента не може да приказва. Комуникацията се реализира посредством помръдване на веждите. Той обаче реагира прочувствено и се вълнува, когато гледа футбол по малкия екран.

" Той знае къде е, знае, че е със фамилията си. Не е в кома, безсънен е. Спи, хърка, яде, оригва се, само че не става от леглото. Все още е доста подвластен от нас ", споделя брат му.

" В положителните си дни си споделяме да вземем за пример с повдигане на вежди или с усмивки. Но не може да го вършим доста дълго. Говорим му, не е болен. Включваме го в диалози, гледаме футбол дружно в хола. Той гледа, харесва му. Често демонстрира страсти, постоянно се усмихва. Това ни кара да се радваме на всяка негова усмивка. ", прибавя още Абделрахим.

Снимка: Getty Images

Бащата на футболиста Мохамед прочувствено изясни, че фамилията продължава да се надява на знамение.

" Правим най-хубавото, което можем. Сами се оправяме ", споделя той.

Всъщност, въпреки и безсънен, само че не изцяло възобновен, Абделхак е изиграл огромна роля в един футболен трансфер - този на Френки де Йонг в " Барселона ". Младият холандец описа, че е посетил някогашния си съотборник преди да подпише контракт с каталунците.

Снимка: Getty Images

" Седнах до него. Майка му влезе в стаята и го попита: " Къде би трябвало да отиде Френки? Може би в " Барселона "? ". В този миг, той повдигна веждите си. Беше доста особено! ", споделя Де Йонг.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР