Чрез търговските вериги българските производители имат възможността техните продукти да

...
Чрез търговските вериги българските производители имат възможността техните продукти да
Коментари Харесай

Министър Порожанов: От началото на 2019 г. ще стартира държавна помощ за сертифициране по Global G.A.P.

Чрез комерсиалните вериги българските производители имат опцията техните артикули да намират все по-трайно място на централно и западноевропейските пазари. От началото на идната година стартираме държавна помощ за вдишване на 50% от разноските за узаконяване по Global G.A.P. на производителите на плодове и зеленчуци, което ще им даде още по-добър достъп до огромния ритейл “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на събитие във връзка 8 година “Лидл” в България и партньорството им с българските производители, част от самодейността на МЗХГ „ Аз поддържам българските производители, поддържа ги и ти”.

62 % е делът на българските артикули в огромните вериги, при хлебните произведения в „ Лидл “ стига и до 100%, сподели още министър Порожанов. Той напомни, че през седмицата беше утвърдена от Европейска комисия и държавната помощ за дребни мандри, която е до 60 000 лева Министерството работи за сходна скица и за дребните кланици, за доилни апарати, както и за хладилно предпазване на плодове и зеленчуци.

“Пожелавам на всички производители доста триумф и да надграждате продуктите, с цел да се гордеете с тях освен на българския, само че и на интернационалния пазар”, съобщи още земеделският министър.

„ Инициативата „ Аз поддържам българските производители, поддържа ги и ти” е образец за положителното съдействие сред бизнеса и държавата”, сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на “Лидл България”. От стъпването си на пазара у нас през 2010 година комерсиалната верига е удвоила броя на българските снабдители, с които работи и те към този момент са 172 производители от цялата страна. Броят на тези, които изнасят продукцията си посредством веригата е нараснал 5 пъти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР