Чрез своята цел, стратегията си за устойчивост и лансирането на

...
Чрез своята цел, стратегията си за устойчивост и лансирането на
Коментари Харесай

НЕКА ПРОМЕНИМ АВТОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ: RENAULT ПРЕДСТАВЯ SCENIC VISION

Чрез своята цел, тактиката си за резистентност и лансирането на стратегическия проект Renaulution, Renault Group и нейните марки стартират солидна промяна, преминавайки от конкуренция за размер към основаване на икономическа, екологична и обществена стойност, за въглероден неутралитет в Европа до 2040 година и в международен мащаб до 2050 година

За да помогне за постигането на тези цели, Renault показва своя нов концептуален автомобил Scenic Vision на ревюто ChangeNOW в Париж. Моделът въплъщава уговорката на Renault към устойчивото развиване и отразява проекта на марката да декарбонизира целия си витален цикъл.

Уникален, визионерски и многопластов концептуален автомобил

Renault написа нова глава в своята история с новаторски концептуален автомобил, който демонстрира пътя и дава живот на визията на марката. Екстериорът му предвещава бъдещия напълно електрически фамилен автомобил на гамата Renault. Интериорът му кани пасажерите в ново време, в бъдеще, където технологиите и нововъведенията ще създадат света по-устойчив и по-екологичен.

Всички наши корпоративни задължения не са задоволителни, в случай че не ги изведем до нашите коли. Ето за какво помолих екипите на Renault да разработят първия концептуален автомобил, който изцяло въплъщава нашата нова тактика за резистентност и нейните 3 стълба: околна среда, сигурност и приобщаване. Нарекохме го Scenic Vision. Scenic, като нашия емблематичен „ автомобил за живот “, и Vision, тъй като дава отговор на новите упования на обществото. Лука де Мео, основен изпълнителен шеф Renault Group и марката Renault.
Концептуалният автомобил Scenic Vision прокарва нов път към по-устойчива, по-безопасна и по-приобщаваща подвижност. Визионерски и проучвателен, той дава живот на най-футуристичните технологии за декарбонизация през днешния ден и въплъщава трите стълба на тактиката за стабилно развиване на Renault Group: околна среда, сигурност и приобщаване.

Неговите екодизайн и нововъведения на фронта на кръговата стопанска система – 70% рециклирани материали, в това число няколко затворени кръга, и 95% рециклируеми материали – способстват непосредствено за запазването на ресурсите.
Неговото хибридно – електрическо и водородно – задвижване цели да понижи времето, належащо за възобновяване на сила, както и въглеродния отпечатък на автомобила, в това число батерията. Renault Scenic Vision е автомобил с нулеви излъчвания (от произвеждане и употреба) и неговият въглероден отпечатък е със 75% по-нисък от този на стандартен електромобил.
Технологията в автомобила покачва сигурността на лидера и пасажерите, като понижава броя на произшествията с до 70%. Дизайнът на този концептуален автомобил също отразява желанието на екипите да основат автомобил, който е неповторим, наличен и подобаващ за всички.
Концептуалният автомобил Scenic Vision въплъщава трансформацията на Renaulution в по-екологична, софтуерно насочена компания. Той обгръща провокациите на климата, опазването на ресурсите, сигурността и здравето на потребителите и достъпността. Моделът отваря нова глава в развиването на нашите коли, замислени от дизайна до края на живота им, по екосистемен метод. Освен че е обект на дизайн, това е поредност от цели, които Групата си е сложила и които последователно ще бъдат въведени в идващите генерации коли. Клеа Мартине, вицепрезидент резистентност Renault Group.

Дизайн, поставящ основите за нови вероятности

Истинско олицетворение на Renaulution и илюстрация на „ Новата вълна “ на Renault, концептуалният автомобил Renault Scenic Vision е кулминационната точка на обширна дизайнерска работа и смели естетически избори. По този метод неговият дизайн дава визия за бъдещата гама коли на Renault. Външният контур отразява формата и стила на нов фамилен модел, който ще бъде стартиран през 2024 година Неговият интериорен дизайн е скок в бъдещето, илюстриращ по какъв начин може да наподобява интериорът на Renault един ден.

Неговият хибриден електрически-водороден мотор отразява желанието на Renault да откри уместно решение за всички вероятни използва и хвърля светлина върху доста по-широка визия, една след 2030 година Този дизайн проправя пътя към нови вероятности, този на света, в който колите и хората споделят едно и също полезности за по-устойчива подвижност.

Scenic Vision съставлява нова глава в историята на Renault Group и марката. Този концептуален автомобил задава екстериорния дизайн на новия 100% електрически Scenic за 2024 година и новия дизайнерски език на Renault. Интериорният дизайн е перспективно изследване на бъдещия интериор на Renault. Scenic Vision дава набор от технологии и нововъведения в услуга на една по-устойчива подвижност. Жил Видал, вицепрезидент дизайн за марката Renault.

Renault & Жан-Мишел Жар

Жан-Мишел Жар е пионер в електронната музика. Той е новаторски, унищожителен, известен... все избрания, които го свързват с марката Renault. Лука де Мео, основен изпълнителен шеф Renault Group и марката Renault.
Жан-Мишел Жар е френски композитор, реализатор и продуцент. Идвайки от света на електроакустичните проучвания, той придава на електронната музика известно измерение. Жан-Мишел Жар е актьор и инженер, непрестанно свързва технологията и творчеството. Това е доста близо до метода, по който Renault постоянно подхожда към нововъведенията.

Жан-Мишел Жар интензивно взе участие в опазването на околната среда като дипломат на ЮНЕСКО от 1993 година (по тематики, свързани с околната среда и образованието).

Сътрудничеството с Жан-Мишел Жар стартира в първите дни на основаването на Scenic Vision, тъкмо във връзка с акустиката и обработката на сигнала. Артистът си партнира с дизайнерския екип, с цел да оформи звуковия автограф на концептуалния автомобил, следвайки концепцията за „ грижа за ресурсите “ с „ less is more “ метод, включващ единствено 1 високоговорител във всяка врата и звукова система, вградена във всеки подглавник.

Scenic Vision слага началото на тясно съдействие с Жан-Мишел Жар. Артистът ще бъде дипломат на марката Renault, като работи с екипите върху бъдещи решения, които да бъдат включени в продуктовата гама.

Грижа за ресурсите

Екодизайн и затворени кръгове

70% от материалите в автомобила са рециклирани и над 95% са рециклируеми, в това число батерията.
Подът на Renault Scenic Vision е от 100% рециклирана пластмаса от хранителни и промишлени боклуци (45% бутилки за мляко, 55% пластмасови тръби и др.). Моделът съдържа 30% биопластмаса от нехранителни устойчиви източници. Частите на каросерията и праговете на вратите са от 100% рециклирани въглеродни нишки от скрап от авиационната промишленост.
Затворени кръгове се ползват за стратегически материали като платина, мед, алуминий и стомана, както и минералите в батерията.
Renault Scenic Vision е оборудван с устойчиви гуми, които дават отговор на насоките на Глобалната платформа за резистентен натурален каучук (GPSNR).
Кожата е сменена от 100% рециклиран нисковъглероден полиестер.
Резервоарът за горивната клетка е направен от въглеродни нишки от рециклирани хартиени боклуци.
По-добро качество на въздуха

В интерира: Поставен във вратата на водача, въздушен филтър усъвършенства качеството на въздуха в автомобила, като филтрира външния въздух.
В екстериора: Черните пигменти в боята са получени от обработката на частици, уловени от атмосферата;. багра без синтетичен пигмент, което способства за възстановяване на качеството на въздуха.

Грижа за климата

Най-доброто от електричеството и водорода

Технология H2-Tech: хибриден (електричество и водород) автомобил, оборудван с 16 кВ горивна клетка. Технологията H2-Tech е основана на "range extender ", който разрешава оборудването с два пъти по-лека батерия за същия пробег, като по този метод способства за декарбонизация отвън електрификацията на автомобила. Въпреки че това решение е визия за лек автомобил, Renault Group посредством Hyvia (съвместно дружество с Plug Power) към този момент предлага H2 решения за лекотоварни коли.
Възползвайки се от съществуващи партньорства, този модел има въглероден отпечатък, който е 75% по-малък от този на електромобил като Megane E-Tech electric. Неговата батерия е с до 60% по-малко въглеродна активност от еквивалентна батерия, с помощта на потреблението на затворени кръгове, нисковъглеродни източници на първични материали и нисковъглеродна сила за сглобяване и произвеждане на батерията.

Грижа за хората

Безопасност

Пълна бистрота и видимост

Система от камери, интегрирана в предната част на автомобила, уголемява зрителното поле на лидера с 24% посредством визуализация на средата към автомобила на екран, ситуиран на таблото. По този метод предното стъкло е увеличено до 180° за цялостна видимост и на процедура незабележим челен похлупак.
Ново потомство сигурност и обвързвано здраве: Safety Coach

Интерфейсът за оценка на риска оказва помощ да се плануват стресови обстановки в последния миг. Той компенсира възможната липса на внимание от страна на лидера и дава персонализирани препоръки за непрестанно възстановяване на навиците за шофиране. Интерфейсът дава и персонализирани здравни препоръки на лидера посредством разбор на данни, събрани от камери и свързани датчици, сложени в купето (пулс, отмалялост и др.).

Приобщеност

Автомобил, който се приспособява към своя консуматор

Системата за лицево различаване разрешава отварянето на вратата и регулирането на настройките на автомобила съгласно профила на лидера. Тази система също по този начин предлага опция за адаптиране на изискванията на шофиране към възможен кусур.
Ултра персонализирано и приобщаващо звуково пространство

Всяка седалка е оборудвана с микрофони и високоговорители, с цел да обезпечи независима аудио атмосфера (радио, hi-fi, гласови команди), като в същото време поддържа оптимална връзка на борда. Препредаването на гласа на пасажерите и лидера и при нужда усилването на техния глас улеснява връзката сред пасажерите в автомобила, изключително в случай че на борда има консуматор с повреден слух.
Повишена досегаемост

Липсата на колона сред вратите и равния под улесняват достъпа на хора с понижена пъргавина.

Технически спецификации
Дължина: 4 490 мм
Широчина: 1 900 мм
Височина: 1 590 мм
Междуосие: 2 835 мм
Джанти: 21 инча
Гуми: 235/45 R21
Тегло: 1 700 кг
Енергия: електрически-водороден хибрид
Двигател: 160 кВ електрически възбуден синхронен мотор
Горивна клетка: 15 кВ
Батерия: 40 кВч

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР