Чрез сериозна артистична работа във Валдорфските училища се обучава волята

...
Чрез сериозна артистична работа във Валдорфските училища се обучава волята
Коментари Харесай

Творческа работа за обучение на волята на децата и още прийоми във Валдорфската педагогика

Чрез сериозна артистична работа във Валдорфските учебни заведения се образова волята на децата, тъй като в случай че човек е привикнал да поставя изпитание в креативната си работа, ще може да употребява тези умения и в останалите аспекти от живота си. Тази теза изложи Кристоф Йохансен, изпълнителен шеф на IAO - интернационалната асоциация за валдорфска педагогика за Централна и Източна Европа.

" Децата имат потребност от освен това от чисто интелектуално обучение. Те би трябвало да изучат всяко умеене, което носят в тялото си – би трябвало да изучат и главата, и ръката, и сърцето си. При нас, несъмнено, също има съществено интелектуално обучение, само че от другата страна стои и сериозната ни артистична работа. Чрез нея образоваме волята на децата. В изкуството би трябвало да упорстваш и да опитваш още веднъж и още веднъж, до момента в който постигнеш триумф. А от това имаме потребност и за интелектуалната си работа ", сподели той.

За преимуществата на валдорфската педагогика " Дневник " беседва Кристоф Йохансен, който е и наставник на валдорфското учебно заведение " Проф. Николай Райнов " в София. Интервюто с него очаквайте на следващия ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР