Чрез различни мерки за енергийна ефективност Kaufland България ще спести

...
Чрез различни мерки за енергийна ефективност Kaufland България ще спести
Коментари Харесай

Kaufland България ще спести 3900 тона CO₂ емисии за 2022-ра

Чрез разнообразни ограничения за енергийна успеваемост Kaufland България ще спести 3900 тона CO₂ излъчвания и близо 8 700 000 kWh електрическа енергия за 2022 година. Това разгласи енергийният управител на компанията Иво Василев по време на, проведена от Германо-българската индустриално-търговска камара.

По думите на Василев това идва като резултат от мощния фокус върху ограниченията за енергийна успеваемост, които веригата непрестанно надгражда през последните години. „ 3900 тона CO₂ излъчвания се равняват на 1500 автомобила по-малко по пътищата на България “, изясни Василев. Той акцентира, че всяка година Kaufland понижава потреблението на електрическа енергия с 2%. Компанията реализира този резултат посредством имплементиране на разнообразни ограничения, измежду които е и прекосяването на напълно LED осветяване във всичките си хипермаркети. Друга мярка е подмяната на хладилния сътрудник във витрините с подобен, който щади околната среда.

От края на 2021 година Kaufland пести сила и с помощта на своите лични фотоволтаични съоръжения. В момента веригата експлоатира четири - на хипермаркетите си в Дупница, в старозагорския квартал „ Бедечка “, в ж.к. „ Изгрев “ в Бургас и в ж.к. „ Бриз “ във Варна. Всяка от тях създава към 20 % от нужната сила за работата на един магазин за година. Иво Василев заяви още, че до края на 2022-ра Kaufland ще разположи още три нови фотоволтаични съоръжения на покриви на свои магазини в София и Петрич. Плановете на компанията са да оборудва всеки собствен иден обект с фотоволтаици.

В изявлението си енергийният управител на веригата показа също и проектите на Kaufland за разширение на мрежата си от зарядни станции за електрически автомобили. „ Зеленият “ ритейлър способства за у нас от началото на 2017 година, когато стартира да оборудва свои обекти с бързи зарядни станции за електрически коли. Благодарение на Kaufland през 2018 година у нас става допустимо да се пътува от София до морето на ток. В момента веригата разполага с 13 електрически зарядни станции на паркингите на свои обекти. До края на 2022 година е планувано построяването на две нови станции - в София (Kaufland в кв. „ Малинова котловина “) и във Варна (Kaufland с жк „ Бриз “). Очаква се до края на 2022-ра в употреба да бъде въведена и втората в мрежата на Kaufland безвъзмездна зарядна станция за електрически колела, мотопеди и тротинетки - на паркинга на най-новия Kaufland у нас в квартал „ Горубляне “ в София. Първата се намира на паркинга на хипермаркета в столичния кв. „ Крива река “ и е предоставена разполагаем на клиенти на веригата от октомври 2018 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР