Чрез предложението на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме

...
Чрез предложението на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме
Коментари Харесай

Божанков: Петков направи крачка назад в името на това да се състави работещо правителство

Чрез предлагането на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме Асен Василев, Кирил Петков е посочил, че има предпочитание да бъде формирано работещо държавно управление. Така счита депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков, който бе посетител в изключителното студио на NOVA.

“Трябва да благодарим на Кирил Петков, тъй като един от проблемите на българската политика е, че доста водачи издигат същността си в фетиш и егото е най-голямата спирачка за добра съдружна политика”, сподели Божанков. “Кирил Петков сподели, че има предпочитание, правейки тази крачка обратно, показвайки, че той е склонен да не бъде министър-председател в името на това да се сформира работещо държавно управление в този сложен момент”, добави той.
Божанков удостовери, че щом това искане на Българска социалистическа партия е изпълнено, те са подготвени да се върнат на масата за договаряния. И добави, че Политическа партия също са сложили няколко условия, които Българска социалистическа партия приема.

По думите на Петков обаче срокът за осъществяване е 6 месеца.

“Това е един добър хоризонт”, счита Божанков.

На въпрос дали в случай че президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, ще има опит за сформиране на кабинет, Божанков отхвърли да отговори, като изясни, че “все още е прекомерно рано”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР