Чрез отворена покана обявена днес, фондация Пловдив 2019“ кани артисти,

...
Чрез отворена покана обявена днес, фондация Пловдив 2019“ кани артисти,
Коментари Харесай

Променят 10 емблематични градски пространства в Пловдив догодина

Чрез отворена покана оповестена през днешния ден, фондация " Пловдив 2019 “ кани актьори, куратори, самостоятелни архитекти, културни и браншови организации от цяла България да се включат в популяризирането на гр. Пловдив като Европейска столица на културата през идната година. Конкурсът е за краткотрайни намеси в градска среда и в него са възможни оферти за съоръжения, статуи, функционален и украсителен дизайн, разнородни обекти и изяви, които да бъдат осъществени на 10 емблематични и основни места в града.

Своите най-хубави хрумвания за образна смяна чакат пространствата към Братската могила, входно-изходните артерии на града, южната част на площад " Централен “, Тютюневият град, началото на Пешеходния мост, кръговите кръстовища до ЖП Гарата и Източната врата. Във опциите за интервенция са включени още и зелената повърхност над Тунела откъм северната страна и каскадата на Джумая джамия. Точните местоположения са разказани в пакета с документи за кандидатстване.

Общият бюджет на отворената покана е 250 000 лева Максималната сума, която може да получи един план, е до 35 000 лева Той би трябвало да е съгласуван с задачите на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, спецификата и историята на определената локация. Конкурсът ще се състои в две етапи – селекция на идейни оферти и договаряне с определените реализатори. До финала на първата на 30 ноември 2018 година кандидатстващите би трябвало да предложат цялостно изложение, бюджет и образни материали на концепциите си. Една и съща организация или лице могат да вземат участие с не повече от един план.

Проектите ще бъдат оценени през декември от експертно жури, което включва и представители на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите в България. Одобрените планове ще се осъществят от януари до декември 2019 в определените местоположения.

Пълният текст на поканата, както и всички нужни за кандидатстване документи, са качени на уеб страницата на фондацията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР