Чрез Министерството на иновациите и растежа до края на годината

...
Чрез Министерството на иновациите и растежа до края на годината
Коментари Харесай

Отпускаме 735 млн. лв. безвъзмездна помощ на малки и средни фирми: Министър Пулев

Чрез Министерството на нововъведенията и растежа до края на годината ще се дават 735 милиона лв. безплатна помощ на дребни и междинни компании , заяви пред публицисти в сряда  министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев . От тях 600 млн. лв. са от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Това са 5 милиона лв. дневно за най-уязвимите компании в нашата стопанска система, сподели Пулев.

 

Служебният министър на нововъведенията и растежа показа пред публицисти екипа си и целите в работата на министерството в поддръжка на българския бизнес по Плана за възобновяване и резистентност и Програма " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " (ПКИП). 

 

Единствено в МИР към този момент е отворена за кандидатстване процедура " Технологична рационализация в МСП " с общ бюджет 260 милиона лв.. Тя е отворена на 22 юли и за нея може да се кандидатства до 21 септември, като към този момент са подадени 18 оферти. По процедурата ще бъдат подкрепени предприятия в секторите " Преработваща индустрия ", ВиК услуги, " Управление на отпадъците ", " Творчески промишлености ", " Медии ", " Далекосъобщения ", " Научни проучвания " и други. 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР