Чрез иновацията ЦКБ утвърждава позицията си на банка, подкрепяща дигитализацията

...
Чрез иновацията ЦКБ утвърждава позицията си на банка, подкрепяща дигитализацията
Коментари Харесай

Клиентите на ЦКБ вече могат да дигитализират своите VISA карти за безконтактни плащания

Чрез нововъведението ЦКБ утвърждава позицията си на банка, подкрепяща дигитализацията в посока към по-зелена стопанска система

Централна Кооперативна Банка АД (ЦКБ) към този момент предлага на своите клиенти опцията да цифровизират своите дебитни и кредитни карти VISA, издадени от банката, в приложението Гугъл Pay. Благодарение на това клиентите, които употребяват смарт телефони Android (опериращи с Lollipop версия 5.0 или по-висока), имат опция да правят безконтактни заплащания в магазини и онлайн търговци, които одобряват Гугъл Pay.

 

Гугъл Pay е апликация – една от най-популярните платежни системи в целия свят, която реализира процеса по прибавяне на карта към приложението (Google Pay) доста бързо и елементарно. Клиентите просто би трябвало да смъкват приложението CCB Mobile, да отидат на меню " Карти " и да прибавят картата си в Гугъл Pay.

 

Информацията по отношение на заплащанията в никакъв случай не се споделя или съхранява при търговците или на сървърите на Гугъл. Процесът на осъществяване заплащането е елементарен – би трябвало да отключите функционалността NFC (Near Field Communication) на вашия телефон и да го доближите до четеца на POS терминалното устройство. Услугата е допустима на всички места, където признакът за безконтактно заплащане е категорично показан.

 

С смяната, която пандемията докара в света, ЦКБ непрекъснато работи за развиване и повишаване на каузи на безконтактно осъществените интервенции и привличане на нови и нови клиенти, предпочитащи да оперират чрез техните мобилни устройства (смартфони и смарт часовници).

 

 

С прибавянето на Гугъл Pay за дигитализиране на картите на ЦКБ с логото на VISA към цялата палитра на варианти за заплащане, банката дава в допълнение тласък към динамично изменящите се потребности на клиентите и резистентен напредък на услугите, които предлага. С тази иновация ЦКБ заявява и утвърждава позицията си на банка, която работи  в посока цифровизация на българския картов пазар и е един от основните фактори за една по-зелена стопанска система.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР