Човешкото тяло е наистина сложно нещо. То съдържа 60 химически

...
Човешкото тяло е наистина сложно нещо. То съдържа 60 химически
Коментари Харесай

8 признака, че имате хранителен дефицит

Човешкото тяло е в действителност комплицирано нещо. То съдържа 60 химически детайла и отлична съразмерност на вода, протеини, мазнини и минерали. Всичко това е от решаващо значение за здравето ни и от време на време, когато ни липсва нещо, нашето тяло ни дава сигнали, с цел да можем да изправим тези неща.

Ето някои признаци на хранителния недостиг:

1. Крехка коса и нокти

Това може да се дължи на дефицит на протеини. Протеинът е огромна част от нашето тяло. Нашите кости, мускули, кожа, косми и нокти съдържат протеини. Ето за какво дефицитът на белтъчини въздейства върху цялото ни тяло и може да аргументи доста съществени здравословни проблеми. Първите признаци, които можем да видим, са разнообразни проблеми с ноктите, косата и кожата.

Хората, които ядат месо постоянно, са по-малко застрашени от дефицит на протеини. И не забравяйте, че има доста вегетариански източници на протеин като: фасул, ядки, зелен грах, киноа, нахут, гъби, тофу, овес и други неща.

2. Суха кожа и бръчки

Основните мастни киселини, изключително Омега-6, са доста значими, тъй като основават кожна преграда против загубата на вода. Ако не получавате задоволително от тях, това може да докара до суха кожа, която е склонна към бръчки. Кожата ви също може да стане напукана. Други неприятни признаци са пърхот, загуба на коса и сухота в очите. Тези, които са на диета и понижават приема на мазнини, са изложени на риск.

Не избягвайте мастната риба и използвайте висококачествено масло, в случай че имате някой от тези проблеми.

3. Постоянна отмалялост и мускулна уязвимост

Това са признаци на магнезиев недостиг. Ако се чувствате изтощени даже откакто преди малко сте се събудили и сте непрестанно изтощени и слаби, това е знак, че би трябвало да включите някои храни, богати на магнезий във вашето меню.

Най-добрите източници на магнезий са: бадеми, фъстъци, тиквени семки, ленени семена, слънчогледово семе, чаени семена, ядки от кашу и какао.

4. Бледост

Ако кожата ви наподобява бледа, това може да е симптом на недостиг на желязо, който намалява равнището на хемоглобина в алените кръвни кафези. Така че кръвта губи част от цвета си и кара кожата ни, а от време на време и венците, ноктите, вътрешността на устните и клепачите да изгубят естествения си, здрав цвят. Застрашените хора са: бременни дами, хора, които постоянно подаряват кръв, хора, които се хранят погрешно и вегетарианци.

Черен дроб и алено месо са доста богати на желязо и в случай че не ги ядете, би трябвало да консумирате повече спанак, леща и броколи и да приемате добавки.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР