Човешкият мозък може да разгадава и най-комплексните проблеми. Именно поради

...
Човешкият мозък може да разгадава и най-комплексните проблеми. Именно поради
Коментари Харесай

Мозъкът издава тайните ни! Ето 10 примера за това как го прави

Човешкият мозък може да разгадава и най-комплексните проблеми. Именно заради тази причина учените го съпоставят със суперкомпютър! Какво ще стане обаче, в случай че този ваш личен компютър стартира да издава персоналната ви информация на непознатите?

Днес ще ви представим няколко невероятни образеца за това по какъв начин вътрешните процеси на мозъка могат да разкрият и най-скъпоценните ни секрети – даже тези, за които не сме подозирали, че съществуват.

Ако не можете да спрете да гледате някого, това значи, че… изпитвате благосклонност към този човек. Вашият мозък счита, че е изпуснал някой значим подробност от външния му/й тип.

​Ако постоянно губите спор... то най-вероятно вие сте извънредно образован човек. Имате податливост да анализирате цялата налична информация. По време на дебата вие непрекъснато се самооценявате и постоянно осъзнавате, че причините ви се нуждаят от още доказателства. По-малко интелигентните хора не са способни на сходна самокритика, което ги прави по-уверени, до момента в който пазят своите (погрешни) тези.

​Ако сте прекомерно чувствителни към критика… Вие сте нерешителен човек. По-чувствителни сте към неприятните думи, в сравнение с към хвалбите, защото първите акцентират минусите ви. Когато някой приказва отрицателни неща за вас, вашият мозък интерпретира това като нетипична обстановка, която съставлява самобитна опасност. Съответно – откликва, произвеждайки хормона кортизол.

​Ако имате неразбираем почерк… Вашият мозък работи по-бързо от ръцете ви. Скоростта, с която мислите, ви пречи да отделяте скъпо време в поддържането на усърден почерк.

Ако не можете да се отървете от неприятен табиет... Вие сте много мързелива персона. Вашият мозък употребява сходни привички, с цел да можете да си почивате и да работите с минимални старания (като повтаряте добре заучени дейности, вие ги усъвършенствате и пестите енергия). Следователно мозъкът се пробва да трансформира тези дейности в привички.

Ако ненадейно забравяте какво сте желали да извършите или къде да отидете… Подсъзнателно или не ви гложди някакъв проблем. Капацитетът на краткотрайната ни памет е в действителност дребен. Когато мозъкът ни пробва да се оправи с няколко задания едновременно, постоянно настъпват „ бъгове “. При това състояние едно парче информация измества напълно друго.

Ако бързате и не можете да откриете движимостите, които търсите (въпреки че са пред очите ви)… Очите ви са по-бързи от мислите. Мозъкът ви няма времето да обработи информацията, която получава от очите. Това може да се дължи на нервно напрежение, при което мозъкът се забавя при анализирането на образната информация.

​Ако постоянно сънувате неща, които сте правили през деня… Прекарвате прекалено много време, вършейки едни и същи неща. Мозъкът ви взема решение, че вие имате желанието да научите тази активност и стартира да обработва информацията, до момента в който спите. По този метод той асимилира по-добре събитията от деня.

​Ако не можете да се сетите нечие име, макар че разпознавате лицето му/й… Очевидно вашата образна памет е по-добра. Когато се срещате с даден човек за първи път, мозъкът ви се залива с нова информация. За да спести сила, той се пробва да запамети най-лесните неща. В този случай – образните данни.

​Ако ви става неприятно, до момента в който се намирате в транспортни средства… Тялото си мисли, че го отравят. Очите и мускулите ви " настояват ", че си почиват, само че вестибуларният уред възприема придвижванията. Мозъкът интерпретира тези противоречащи си данни като опасност от отравяне и надлежно - стартира да ви се гади.

Източник: BrightSide, обекти.бг.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР