Човешкият мозък е най-сложният апарат, познат на науката, за чиято

...
Човешкият мозък е най-сложният апарат, познат на науката, за чиято
Коментари Харесай

Човешкият мозък във факти

Човешкият мозък е най-сложният " уред ", прочут на науката, за чиято работа към момента знаем прекомерно малко. Повечето от функционалностите и свойствата му, с които сме осведомени през днешния ден, са били открити едвам през последните 15 години - нищожно дребен интервал от време, през който сме достигнали до повече нови въпроси, в сравнение с отговори.

73% вода

Мозъкът е към 73% вода и към 90 минути интензивно потене могат краткотрайно да го смалят, колкото една година стареене. Намаляването на наличието му на вода единствено с 2% е задоволително, с цел да провокира проблеми в паметта и усещанията.

25-ватова крушка

 Снимка 333657

Мозъкът съдържа задоволително електроимпулси, с цел да зареди крушка от към 25 вата. В този наш орган има към 86 милиарда неврони, всеки от които може да направи към 10 000 връзки с себеподобните си. Тези връзки съставляват продан на електрохимикали, които имат избран заряд и се нуждаят от 20% от цялата сила в тялото, с цел да действат.

Митът за десетте %

 Снимка 333660

Съществува мит, който твърди, че употребяваме едвам към 10% от мозъка си. Съвременни проучвания сочат, че в действителност употребяваме всички структури от мозъка и всички негови елементи. Това, което не съумяваме да използваме същински, е целият запас от връзки сред невроните, упоменат в предната точка.

Мозъкът през годините

Около 40 000 години е времето, лишило е на индивида като биологичен тип, с цел да развие способността да направлява из нови или непознати местности. Много учени имат вяра, че започваме да губим тази дарба, защото от ден на ден разчитаме на GPS устройства, с цел да ни ориентират, което води до закърняването на избрани невронни връзки.

 Снимка 333658

От XIX век насам междинното IQ в действителност е почнало да понижава с към 1.6 точки на десетилетие, а междинната дълготрайност на внимание е спаднала от 12 на 8 секунди през последните 20 години - със секунда по-малко от тази на златните рибки.

Всеки е неповторим и мощен

 Снимка 333659

Поредицата невронни връзки е неповторима за всеки човек, също както са неповторими отпечатъците ни. Въпреки това, всеки здрав мозък е кадърен да обработва към 1000 процеса в секунда, което надминава неведнъж потенциала даже на най-модерните компютри. " К " компютърът в Япония - един от най-мощните в света, би прекарал 40 минути в обработка на данни, които мозъкът обработва за една секунда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР