Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва ново

...
Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва ново
Коментари Харесай

Ще се самоунищожим ли до 2050 година?

Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 година, демонстрира ново изследване на австралийски учени. Според Националния център за възобновяване на климата в Мелбърн, в случай че актуалното общество продължи да бъде подвластно от излъчванията парникови газове, до 30 години ще преминем сериозната точка, след която няма връщане обратно.

" Много тъмен сюжет, макар че се усилват парниковите газове в атмосферата. След XIX век световната температура на цялата планета е над 1 градус. Ако по-възрастните не обърнем по-голямо внимание на природата, то животът на младите би станал по-труден ", разяснява в ефира на " Събуди се " проф. Христо Пимпирев за изследването на австралийските учени.

Ръководителят на фондация " Клийнтех България " Марияна Хамънова изясни, че трендовете за вероятен апокалипсис са прекомерно засилени. " Обществото би трябвало да се замисли за следствията върху природата и околната среда. Има научни резултати, които демонстрират, че нещата вървят към световно стопляне и би трябвало да се вземат ограничения, с които да се лимитира това влияние ", сподели Хамънова. И добави, че урбанизацията продължава да се развива, а са ни нужни способи, посредством които този развой да спре.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР