Човешката сексуалност е сложно нещо. Вероятно има толкова различни сексуални

...
Човешката сексуалност е сложно нещо. Вероятно има толкова различни сексуални
Коментари Харесай

Всичко за човешката сексуалност в цифри

Човешката половост е комплицирано нещо. Вероятно има толкоз разнообразни полови желания, колкото и усети към храната. И както кулинарните ни усети, половите ни желания варират от страна до страна, от човек до човек и от ден дневно, написа obekti.bg.

По тази причина опитите да се опише „ естествената “ половост са цялостно безумство. Разнообразието е толкоз огромно, че няма статистика, която може да обхване какво усещат множеството хора. BBC Future се опита да надникне в наличните данни, с цел да получи концепция за целия набор на човешката половост – като се стартира от това от какъв брой секс имаме потребност до това какво тъкмо вършим под завивките.

Излишно е да споделяме, че това върви с някои съществени ангажименти. Проучванията на половото държание не са изключително надеждни: като се има поради, че говоренето за секс може би е още ненапълно табу, участниците може да не разкриват цялата истина или противоположното, може да имат потребност да украсят отговорите си с дръзки хвалби. Тези статистически данни не са евангелска истина, само че би трябвало да се гледа на тях по-скоро като на обща информация, при наличните свидетелства за спектъра на половия живoт през 21 век.

Изключително мъчно е да се проследят другите полови ориентации : сред 1 и 15 % от хората се дефинират като хомосексуални – според от това кого питате, по какъв начин питате, и дали изследвате привличането, държанието или идентичността. Независимо от това, скорошни проучвания по целия свят допускат, че някои хора са изцяло лишени от каквото и да било полово предпочитание (което не значи, че в никакъв случай не са имали връзки). Както и с всички останали ориентации, точната периодичност не е известна, само че има възходящо придвижване за видимост и самопризнание от страна на асексуалните хора. Между 0,4% и 3% от хората са асексуални.

Едно публикувано неправилно разбиране е, че за „ неангажиращ “ се брои единствено сексът с непознати. В реалност има доста равнища на секс без обвързване, измежду които анонимният „ секс за една нощ “ е нещо относително рядко, както демонстрира проучване, извършено през 2009 година в Съединени американски щати. С други думи, за към 50 % от популацията „ е по-сложно “.

С кого вършим секс? 2% - с продажница, 9% - с чужд, 12% - с другар, 53% - с дълготраен сътрудник, 24% - в неангажираща връзка

Колко постоянно вършим секс? Данните са основани на световно изследване върху секса в Съединени американски щати, което обгръща повече от 50 хиляди респонденти над 18-годишна възраст. И макар честотата на актовете спада с възрастта, тя не е толкоз ниска, колкото си представяте. Скорошно проучване измежду най-възрастните (хора над 70 г.) открива, че най-малко 50 % вършат секс повече от два пъти в месеца, а 11 % се радват на постоянен секс всяка седмица.

Колко постоянно вършим секс? 18% - нито един път през последната година, 8% - един път в годината, 28% - 1-2 пъти в месеца, 40% - 1-3 пъти в седмицата, 6,5 % - 4 или повече пъти в седмицата

Какво вършим най-често? Тези числа се основават на анонимно проучване на близо 2 хиляди респонденти на възраст сред 18 и 59 години в Съединени американски щати, като отговор на въпроса за последния път, когато са правили секс.

Вагинален секс - 86% от дамите, 80% от мъжете; орален секс - 67% от дамите, 80% от мъжете; анален секс - 3,5% от дамите, 9% от мъжете.

Колко дълго продължава сексът? Въпреки че съгласно данните лесбийките вършат секс не толкоз постоянно, колкото гей мъжете и хетеросексуалните двойки, наподобява в този случай качеството компенсира количеството, сочи изследване, извършено в Канада и Съединени американски щати.

При гей дамите: 34 - 45 минути. При гей мъжете и хетеросексуалните: 15 - 30 минути.

Обикновено се приема, че единствено дамите симулират оргазъм. Но скорошно изследване в Съединени американски щати откри, че значителен брой мъже също го вършат. Причината, както можете да очаквате, е че постоянно те не се усещат в въодушевление, само че не желаят да разстройват сътрудниците си. Въпреки че самите те го вършат, единствено към 20 % от мъжете считат, че техният сътрудник може да прави същото.

Колко от нас са симулирали оргазъм? 25% от мъжете, 50% от дамите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР