Човекът поканил непознатите в дома си и там направил изгодната

...
Човекът поканил непознатите в дома си и там направил изгодната
Коментари Харесай

Възрастен пловдивчанин даде 3000 лева на измамници за златни тенджери

Човекът поканил непознатите в дома си и там направил " преференциалната " договорка

Издирват причинители на машинация на възрастенпловдивчанин. Според първичната информация във вторник преди обяд пострадалият бил заговорен на улицата от трима мъже, показали се за търговци на качествени първокласни артикули за бита. Без да се двоуми, пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те съумели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и принадлежности за хранене са със златно покритие. Уверен, че прави преференциална договорка, домакинът платил 3000 лв. за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект, оповестяват от ОДМВР - Пловдив.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неразбираем генезис и неведнъж по-ниската им цена на пазара, родственици на възрастния човек потърсили помощ в районното ръководство.

От Министерство на вътрешните работи молят жителите да демонстрират повече зоркост, с цел да не станат жертви на сходни злонамерени дейности от страна на причинителите. Под никакъв претекст да не позволяват в жилищата си непознати и инцидентно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за заплащането. Близките на възрастни и самотно живеещи да беседват непрекъснато с тях на тази тематика и без никакво съмнение да алармират в полицията при подозрение, че са станали жертва на машинация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР