Човекът-паяк се завърна на големия екран през уикенда и събра

...
Човекът-паяк се завърна на големия екран през уикенда и събра
Коментари Харесай

Летящ старт от 120,5 млн. долара за Спайдърмен: През Спайди вселената

Човекът-паяк се завърна на огромния екран през уикенда и събра почти 120,5 милиона $ в боксофиса в Съединени американски щати, оповестява CNBC.

Новата част от приключенията на Спайдърмен е дълго чаканото продължение на наградения с Оскар " Спайдърмен: През Спайди вселената " и се подреди на второ място по доходи за 2023 година, незабавно след грандиозното завръщане на Супер Марио.

Лентата отбелязва и третия най-хубав премиерен уикенд за всеки филм от поредицата, без значение дали анимационен или игрален, добавя CNBC.

" Като анимационен филм от категория PG, " През Спайдър-вселената " е в положение да притегли по-млада публика оттатък главните почитатели на филмите онлайн PG-13 и по този метод подсигурява дълготрайната прелест на героя и филмите за разнообразни генерации ", счита Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в Comscore.

По данни на EntTelligence " Спайдърмен: През Спайди вселената " е привлякъл над 9 млн. кинозрители през уикенда. Билетите съставляват към 56% от целия трафик в кината от четвъртък до неделя, оповестява компанията за данни.

Освен това 29% от киноманите са гледали кино лентата в премиум формат, като са платили приблизително с 4,52 $ повече за билет.

" Този дебют е още едно доказателство, че публиката е нетърпелива за свежи, крайни похвати както за супергерои, по този начин и за анимационни филми ", съобщи Шон Робинс, основен анализатор в BoxOffice.com.

Анимационното продължение на " Човекът-паяк " на Sony безусловно „ диша във врата “ на няколко мощни дебюта в боксофиса, в това число " Пазители на галактиката " на Marvel и " Малката нимфа " на Disney.

С още 10,2 млн. $ от продажби на билети през петия си уикенд в кината, " Пазители на галактиката 3 " е генерирал към 322,7 млн. $ на вътрешния пазар. В международен мащаб филмът е събрал 780,1 млн. $.

" Малката нимфа " означи 58% спад в продажбите на билети от първия до втория си уикенд, което е на равнището на междинните стойности за промишлеността, като добави 40,6 млн. $ към общия си световен резултат. Филмът си е обезпечил 186,2 млн. $ от продажби на билети на вътрешния пазар и има 326,7 млн. $ в международен мащаб.

" The Boogeyman " генерира 12 млн. $ от продажби на билети на вътрешния пазар, а " Fast X " добави 9,24 млн. $ от продажби на билети през уикенда, с което приходите му на вътрешния пазар доближиха 128,4 млн. $.

" Между летящия старт на Спайди, мощното задържане на " Малката нимфа ", ужасите на " The Boogeyman " триумфите на " Пазители " и " Fast Х " и още доста други министър председатели, които предстоят, притежателите на кина, студиата и киноманите се насочват с цялостна газ към най-вълнуващия летен пазар от четири години насам ", безапелационни са специалистите.

По данни на Comscore от началото на годината досегашните доходи от продажби на вътрешния пазар възлизат на към 3,6 милиарда $, което е единствено с 21,9 % по-малко от предпандемичните равнища. Досегашният боксофис за 2023 година тази година е с 27,9% над същия интервал на 2022 година

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР