Човекът който пази социалния мир в момента в държавата, се

...
Човекът който пази социалния мир в момента в държавата, се
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Очаква ни Виденова зима

Човекът който пази обществения мир сега в страната, се споделя Иван Иванов, шефа на КЕВР. Снежната топка обаче е тръгнала и не може да бъде спряна. За жанвиденова зима предизвести Красимир Дачев , зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата.

В студиото на Нова телевизия Дачев съобщи, че упованията на бизнеса са цената на тока да доближи в края на годината 500 лева, това е цена, която е непоносима и доста предприятия просто ще спрат да работят. В момента тази цена е 320, а това, което заплащат битовите консуматори е изкуствено потиснато надолу - 119 лева точно с цел да се пази обществения мир.

Проблемът е, че предприятията просто ще спрат - това няма да са единствено закани, повтори няколко пъти Красимир Дачев.

Освен това сега и природният газ е на три пъти по-висока цена. Име и далавера с въглеродните излъчвания в Европа.

" Предстои да стане доста по-тежко. Ще стартират да стопират компании, това ще усили броя на хората, които ще разчитат на помощи от страната. Инфлацията прави работа, занапред ще стартира да обгръща всички браншове, стартира от електрическата енергия, общата наклонност ще бъде обезценяване ", предвижда Дачев.

Той укори ръководещите, че не се вършат дълготрайни и поредни политика, а от шест месеца се върви единствено с избирателен популизъм. И предвижда, че занапред стартира рецесията. В същото време държавната администрация е в цялостен стрес, тя е привикнала да работи по инструкции, а политическата рецесия се отразява пагубно за бизнеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР