Човек, страдащ от психично заболяване, е поругал паметниците в турското

...
Човек, страдащ от психично заболяване, е поругал паметниците в турското
Коментари Харесай

Психично болен поругал паметниците в турското гробище

Човек, измъчен от психологично заболяване, е поругал паметниците в турското гробище в Добрич, излиза наяве от известие на пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Районната прокуратура в Добрич следи досъдебно произвеждане за разваляне на надгробни монументи, чийто причинител е притеглен като обвинен, осведомят от АП. 

 
По мотив декларация на Главното мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание в Република България за повреждането на 40 надгробни паметника в гробищния парк в Добрич в Деня на Съединението, Окръжна прокуратура – Добрич, декларира, че по случая е било формирано неотложно досъдебно произвеждане под управлението на Районната прокуратура в града. 
 
В хода на следствието е изяснено авторството на действието. Извършителят е притеглен като обвинен за закононарушение. 

 
Според Наказателния кодекс който оскверни, унищожи или повреди набожен храм, молитвен дом, светилище или прилежаща към тях постройка, техни знаци или надгробни монументи, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с пробация, както и с санкция от три хиляди до 10 хиляди лв..
  
Предстои прокуратурата да внесе искане за настаняване на обвинения за проучване в психиатрично заведение, защото са налице данни, че той страда от психиатрично заболяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР