Човек прекарва най-малко по 8 часа на работното си място.

...
Човек прекарва най-малко по 8 часа на работното си място.
Коментари Харесай

Ha вceĸи 15 минyти в cвeтa yмиpa paбoтниĸ зapaди излaгaнe нa тoĸcини

Човек прекарва минимум по 8 часа на работното си място. В някои случаи обаче това се оказва смъртоносно. През последните 30 години Асоциацията за сигурност и здраве на Съединени американски щати е намерила доста нарушавания на разпоредбите за сигурност на работното място в разнообразни предприятия, написа Quartz.
Някои от нарушителите са с активност в много непредвидени браншове - компания за артикули за домашни любимци, фризьорски салон, фабрика за произвеждане на музикални принадлежности и редица други предприятия, в които служащите за били изложени на рискови субстанции.
Подобни случаи се разкриват целогодишно, като от асоциацията акцентират, че даже в страни с обширни и строги правила за сигурност, работата продължава да крие риск за доста хора, а постоянно се оказва и смъртоносна.
Според отчет на Организация на обединените нации от 2018 година, създаден от експерта по отрови Баскут Тунджак, на всеки 15 минути по света умира служащ поради излагане на отровни субстанции. Това прави 2,8 милиона служащи на година, които губят живота си от рискови или нездравословни условия на труд.
Болестите, произлизащи от нездравословните условия на работното място, като рак на белите дробове, породен от вдишването на канцерогенни субстанции, съставляват 86% от преждевременните смъртни случаи.
Според отчета най-големият извършител на смъртни случаи е ракът. Такива са 70% от болесттите, провокирани вследствие на естеството на труд. Но в проучването се споделя още, че съвсем всички типове рак могат да бъдат предотвратени.
Тунджак дава за образец фабриката на Samsung в Корея, където 23-годишен чиновник умира от левкемия откакто е работил за компанията в продължение на 5 години.
Samsung e единствено една от фирмите, от които Организация на обединените нации събира данни за отчета. Организацията взима поради мнението на някогашни чиновници, които, настояват, че са развили рак, анемия или репродуктивни аномалии и други затруднения поради работата с промишлени химикали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР