Човек, прекарал инфекция с новия коронавирус, може да се зарази

...
Човек, прекарал инфекция с новия коронавирус, може да се зарази
Коментари Харесай

Руски учени: COVID-19 ще остане при нас още няколко години, повторното заразяване ще е по-леко

Човек, прекарал зараза с новия ковид , може да се болести още веднъж, само че заболяването ще протече по-леко. Това мнение беше изразено в неделя от член-кореспондент на Руската академия на науките и шеф на Института по здравна паразитология, тропически и инфекциозни заболявания " Е. И. Марциновски – Сеченов ", Александър Лукашев, в изявление за телевизионния канал " Россия-24 ", представен от TACC.

" Да, можете да се разболеете два пъти. Първата зараза човек може да прихване напълно елементарно - не е имал антитела, по-късно той основава антитела, което значи, че е срещнал вируса. И тогава антителата остават и е потвърдено, че при втора среща с този вирус, се създават повече антитела и доста по-сложни. Цялата история на еволюцията на нашата имунна система и взаимното ни битие с патогените допуска, че като цяло повтарящите се инфекции ще протичат по-леко и не водят до толкоз съществени последствия ", акцентира той, представен от " Фокус ".

Лукашев означи, че към една трета от цялото население на планетата е предпазена от Ковид-19 с помощта на лимфоцитите, останали от " среща с елементарни ковид и ". " Това може да изясни за какво някои хора до момента не са се заразили с него ", добави той.

Експертът счита, че след няколко години вирусът ще продължи да циркулира, само че казусът ще загуби своята значителност. Някои ограничавания обаче ще останат, по-специално всеобщите събития ще бъдат обновени последни.

От началото на пандемията над 62,2 милиона души са инфектирани с ковид в света, над 1,4 милиона са умряли. В Русия, съгласно Федералния действен щаб за битка с ковид а, са регистрирани 2 269 316 случая на зараза, възобновени са 1 761 457 души, умряли са 39 527.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР