Човек може да оцелее сравнително дълго без храна, но само

...
Човек може да оцелее сравнително дълго без храна, но само
Коментари Харесай

Водата като лекарство

Човек може да оцелее относително дълго без храна, само че единствено два дни без вода водят до тежко обезводняване, закъснение на обмяната на веществата, влошено здравословно положение и проблеми с действието на органите. Водата е освен извор на живот и нужда за оцеляването, тя е лекарство, в случай че знаете по какъв начин да се възползвате от чудодейните ѝ свойства.

Вода вместо диета за намаляване
Пиенето на гореща вода заран - какъв брой е потребно за здравето?
Защо горещата вода на гладно е потребна заран? Чашата елементарна гореща вода заран може да направи чудеса с тялото ни и това са някои...
Прочети повече
Осигуряването на съответни количества вода оказва помощ за надзор на тежестта и поддържане на тънка талия. Често жаждата се бърка с апетит. Ако имате навика да похапвате сред храненията, в случай че чувствате пристъпи на апетит в извънредно време, изпийте чаша вода. Много хора бъркат жаждата с апетит и протягат ръка към хладилника, до момента в който в действителност тялото им жадува за вода. Изпиването на чаша вода час-два след вечеря ще попречва нощното похапване и ще ви спести куп калории, които признати вечер и през нощта, бързо и елементарно се натрупват като непотребни подкожни мазнини.

Вода при болките в ставите и костните болести

Предварителни проучвания по тематиката сочат, че изпиването на 8 чаши вода дневно редуцира болките в ставите и гръбнака при хора, страдащи от болести на опорно-двигателния уред. Каква е връзката и по какъв начин тъкмо водата влияе, следва да разберем.

Водата като противотуморно лекарство

Адекватното количество вода оказва помощ за предварителна защита срещу рак. Това напълно не е учудващо и инцидентно и в този факт секрети и загадки няма. С водата от тялото се изхвърлят нездравословните артикули на обмяната, отрови и всичко ненужно от организма. Детоксикираният организъм е с по-силна имунна отбрана и се оправя по-добре с предварителната защита на рака.
До какво води постоянната консумация на вода преди хранене?
Замисляли ли сте се в миналото за какво експертите по хранене и диетолозите поучават да се пие вода преди всяко хранене? Днес сме се заели с...
Прочети повече
Водата за положителната памет

Дори минималната дехидратация води до намаляване на паметта. По-тежката е обвързвана със замъглено схващане, понижена или изчезнала работоспособност, липса на централизация. Осигуряването на нужните количества вода всеки ден оказват помощ за ученето, запаметяването и положителното показване на работното място.

Водата като лекарство за вътрешните органи и кожата

Приемът на съответни количества вода поддържа кожата еластична, хидратирана, свежа и млада. Водата е от основно значение и за действието на вътрешните органи. Тя е лекарство за страдащите от редица бъбречни проблеми, подпомагайки функционалността на бъбреците.

По думите на Христо Илиев – йога, зъботехник и публицист – водата може да замести редица медикаменти и да помогне на организма да се оправи самичък с значително болестни положения, без да е необходим банкет на лекарства. Той поучава да се одобряват 2-2.5 литра вода дневно съгласно пола и килограмите, като това следва да е чиста вода и в количеството не влизат сокове, безалкохолни, чайове и други питиета.
Какво ще стане с вас, в случай че пиете прекомерно доста вода
Всички знаем за изгодите от хидратация и непрекъснато слушаме препоръките на специалистите по какъв начин би трябвало да пием задоволително вода всеки ден. Нашето...
Прочети повече
Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР