Човек, който или днес оглавява Държавен фонд „Земеделие“, или е

...
Човек, който или днес оглавява Държавен фонд „Земеделие“, или е
Коментари Харесай

ГЕРБ питат дали новият шеф на ДФЗ е съден за данъчни престъпления

Човек, който или през днешния ден оглавява Държавен фонд „ Земеделие “, или е съименник на същия, е бил задържан, упрекнат и съден за данъчни закононарушения – това се разбра от късия брифинг на ГЕРБ, които нито дадоха повече детайлности, нито оставиха опция за журналистически въпроси.

Томислав Дончев и Тома Биков описаха за лице на име Борис Давидов Михайлов – някогашен началник на данъчната работа в „ Овча купел “, упрекнат през 2004 година за 15 млн. лева източено Данък добавена стойност през компании с фиктивна активност, които издавали фактури за неистинен импорт на артикули, прикриван от вербувани данъчни. Лице със същите имена било упрекнато през 2008 година за данъчни измами с още 6 индивида, като изказванието е, че незаконната група е функционирала от 2001 година до 2004 година



„ Лицето Борис Михайлов е разследвано, задържано, правосъдно за данъчни измами. Същият Борис Михайлов ли е този, който на 10 юни е назначен за изпълнителен шеф на Държавна фирма „ Земеделие “? “, запита Томислав Дончев.

Според формалната биография, шефът на ДФЗ Борис Михайлов е роден през 1959 година в София и има магистърски степени по стопанска система и право. Посочва се още, че е работил като инспектор в Министерството на финансите, шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото, както и като юрист по данъчно и наказателно право.

Търсенето през отворени източници не дава елементарен отговор на въпроса дали ГЕРБ приказват за него. Факт е, че през 2003 година актуалният началник на ДФЗ е бил съсобственик на компания („ ИНДУСТРИАЛКОМЕРС-ВБГ-ГЕШЕВ И съдебна икономическа експертиза СД “), т.е. евентуално няма по какъв начин да е бил шеф на данъчна работа. Търсенето на актове по делото с обвинения за данъчни измами Михайлов през осведомителните системи на съдилищата все още не дава резултат, само че и двата обстоятелството не изключват изцяло опцията да приказваме за освен това от съвпадане на имена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР