Човечеството ще изчерпи бюджета от ресурсите на планетата като вода,

...
Човечеството ще изчерпи бюджета от ресурсите на планетата като вода,
Коментари Харесай

Ресурсният бюджет на Земята за 2017 г. ще бъде изхарчен до следващата седмица

Човечеството ще изчерпи " бюджета " от ресурсите на планетата като вода, почва и чист въздух за цялата 2017 година до идната седмица, демонстрира отчет, представен от Агенция Франс Прес

Тази година Денят на прекаляването (Earth Overshoot Day) ще е на 2 август, съгласно природозащитните групи WWF и Global Footprint Network. Това е с ден по-рано от 2016 година

Означава, че човечеството ще живее на " заем " и за сметка на идващите генерации до края на годината.

" До 2 август 2017 година ние ще сме употребявали повече от природата, в сравнение с нашета планета може да възвърне за цялата година. Това значи, че в тези седмици ние сме произвели повече въглеродни излъчвания, в сравнение с океаните и горите могат да всмукват за година, ние сме уловили повече риба, отрязали сме повече дървета, повече годишна продукция и сме консумирали повече вода, в сравнение с планетата може да създаде за същия интервал ", се споделя в известие на двете организации.

Това е равнозначно на 1,7 планети, с цел да се покрият потребностите на човечеството при сегашния ритъм на изразходване.

Изчисленията се вършат от 1986 година С всяка минала година все по-рано са изчерпвани ресурсите на Земята. През 1993 година Денят на прекаляването е бил на 21 октомври, 2003 година - 22 септември и през 2015 година - 13 август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР