Човечеството консумира яйца от незапомнени времена и може би точно

...
Човечеството консумира яйца от незапомнени времена и може би точно
Коментари Харесай

5 мита за яйцата, които трябва да забравим

Човечеството употребява яйца от незапомнени времена и може би тъкмо поради това към този артикул зародят голям брой легенди. Някои от тях са забравени, до момента в който други стават все по-популярни. Отличителна линия на всички тези легенди е неналичието на каквато и да било меродавност.

Това са петте най-широко публикувани мита за яйцата, в които е извънредно време да спрем да имаме вяра.

Ето и кои са те:

Яйцата усилват негативния холестерол

Общоприето е, че яйцата засягат кръвоносната система. Те покачват наличието на негативен холестерол, което нарушава кръвообращението. Съответно хората със сърдечно-съдови болести не би трябвало да ядат яйца.

Всъщност потреблението на този артикул в действителност би трябвало да бъде лимитирана. Увеличението на холестерола обаче не е толкоз доста. Един възрастен може да яде до 5-7 яйца седмично без те да обиден кръвоносната му система.

Домашните яйца са по-сигурни

Пилешките яйца са богати на витамини, само че в същото време могат да бъдат и рискови. Мнозина считат, че в случай че яйцата са от домашни кокошки те са по-сигурни, само че това надалеч не е по този начин.

Вероятността те да придвижват някаква болест е доста огромна. Все отново домашните кокошки не са толкоз обгрижвани и следени както тези, които са отгледани в птицеферми.

Цветът на жълтъка има значение

Смята се, че светлият жълтък е по-богат от към витамини. Но необятно публикувано е мнението, че бледият цвят демонстрира, че яйцето е развалено и не би трябвало да се яде.

Всъщност външният тип на жълтъка зависи от зареждането на кокошката. Наситеността на цветовете се реализира посредством прибавяне на каротеноиди или царевица към диетата на кокошката, която е излюпила въпросното яйце.

Жълтъчна бифуркация (раздвояване)

Кокошките от време на време снасят ненормални яйца. Случва се едно яйце да има 2-3 жълтъка. Това е много рядко срещано събитие, което се назовава жълтъчна бифуркация (раздвояване).

Мнозина считат, че такива яйца са рискови, тъй като носят смъртоносни болести и не би трябвало да се употребяват.

Появата на тази особеност поражда заради хормонални нарушавания при кокошката-носачки. Най-често от това страдат младите кокошки, защото към момента не са изцяло балансирали хормоните си. По този метод, съществуването на няколко жълтъка не въздейства върху качеството на яйцето. Следователно даже и яйцата с 2-3 или повече жълтъци са годни за консумация.

Бременните и бебетата да не помнят за яйцата

Нероденото бебе е извънредно сензитивно към храната, която майката употребява по време на бременността. Широко публикувано е мнението, че приемането на яйца по време на бременност може да аргументи алергии у бебето.

Същата реакция е евентуално да възникне, когато този артикул се вкара в храната на дете, което не е навършило една годинка.

Яйцата са обогатени с доста витамини и са извънредно хранителни артикули. Те са включени в листата на храните, които би трябвало да ядете по време на бременност, по тази причина не вярвайте на мита, че бременните и дребните деца не би трябвало да похапват яйца.

Яйцата могат да се прибавят към храната на малчуганите незабавно щом навършат 7 месеца. Вероятността от алергична реакция е дребна, само че се предлага този артикул да се вкарва последователно.

За край

Всяко неясно събитие се трансформира в причина за легенди. От jenata.blitz.bg предлагат се да слушате единствено обстоятелствата, които са подкрепени от научни проучвания.

Яйцата са превъзходен източник на протеини. Те се неизменима част от продуктите, които би трябвало да бъдат включени в една уравновесена и здравословна диета. Затова не ги подценявайте за сметка на погрешни изказвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР