Членовете на профсъюза отхвърлиха предложение за колективен трудов договор, който

...
Членовете на профсъюза отхвърлиха предложение за колективен трудов договор, който
Коментари Харесай

45 000 служители от Disney World отхвърлиха оферта от работодателя за колективен трудов договор

Членовете на профсъюза отхвърлиха предложение за групов трудов контракт, който обгръща десетки хиляди чиновници от Walt Disney World, оповестява Hurriyet Daily News. Мотивите им са че договорът не дава отговор на потребностите на личния състав да се оправи с повишението на разноските за живот по поддръжка на домовете и другите разноски във Флорида.

От профсъюзите обявиха, че 13 650 от 14 263 от гласуварите членове на синдиката са отхвърлили предлагането на Disney. Така двете страни отиват назад на масата за договаряния за нов кръг диалози, които не престават към този момент от август. Договорът обгръща към 45 000 обслужващи служащи в тематичния парк на Disney край Орландо, Флорида.

Служителите в областта на услугите на Disney World, които са в шестте синдиката от Професионалния съвет в областта на услугите, упорстват за скок на началната минимална заплата до минимум 18 $ на час през първата година от контракта, по отношение на начална минимална заплата от 15 $ на час при предходния контракт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР