Членовете на германската Свободна демократическа партия (СвДП) гласуваха в неделя

...
Членовете на германската Свободна демократическа партия (СвДП) гласуваха в неделя
Коментари Харесай

Коалицията в Германия одобрена от още една от партиите в нея

Членовете на немската Свободна демократическа партия (СвДП) гласоподаваха в неделя с огромно болшинство в поддръжка на съдружното съглашение със социалдемократите (ГСДП) и " Зелените ", с което проправят пътя пред тристранната коалиция да сформира идната седмица новото държавно управление на Германия, съобщи Ройтерс.

Първата коалиция на федерално ниво сред Зелените, свободните демократи и социалдемократите на Олаф Шолц ще постави завършек на 16-годишното ръководство на консервативни държавни управления, ръководени от канцлерката Ангела Меркел.

Социалдемократите утвърдиха съдружното съглашение през вчерашния ден, а Зелените се чака да разгласят резултатите от допитването до членовете си за договорката на следващия ден.

Трите партии се надяват Бундестагът (долната камара на парламента) да гласоподава кандидатурата на Шолц за канцлер в сряда.

Новата коалиция, която ще възвести нова епоха в връзките с Европа, възнамерява да форсира дигитализацията на най-голямата европейска стопанска система и да се концентрира върху битката с климатичните промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР